salgfaktura@lindorff.com Lindorff Faktura

Kredittprofilen

Credit News snakker med mennesker i forskjellige bransjer, bedrifter og stillinger om deres erfaringer og tilværelse i- og rundt kredittfaget. Pengestrøm, kredittid og likviditet er av de viktigste stikkordene. Fra og med høsten 2007 vil altså Kredittprofilene bli liggende åpne en stund, før de flyttes over til abonnementsidene. Der blir de imidlertid til gjengjeld liggende lenge, fordi mye av disse kredittfaglige erfaringene knapt går ut på dato. Sammen med den informasjon som ligger i spalten "Kredittsjefen svarer på 20 kredittspørsmål" vil dette etterhvert utgjøre en kredittfaglig erfarings/informasjonsbank av enorme dimensjoner.
Kredittprofilen - Adm.direktør Morten Nordvold, Atradius

- en veteran i kredittforsikring

Credit News tok turen ut til Atradius Kredittforsikring på Lysaker utenfor Oslo, for en prat med selskapets administrerende direktør, Morten Nordvold.

Morten, du har jobbet i kredittforsikring siden 1991. Hvor lenge har du vært administrende direktør i Atradius ?

Siden 2002, men før det ledet jeg NCM Kredittforsikring i Norge, som gjennom fusjonen med Gerling Nordic Kredittforsikring, er de selskapene som i dag utgjør Atradius.

Hva er din bakgrunn ?
Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen/Atradius_2.php
Kredittprofilen - Senior rådgiver Olav Hermansen, NorStella

- ”Mr. Handelsforenkling” i Norge

Olav, du begynte i denne stillingen i oktober ifjor. Kan du innledningsvis fortelle oss litt om NorStella og stillingen din?

Ja! NorStella er en privat samfunnsgavnlig stiftelse som arbeider både med forenkling av prosedyrer internasjonal handel og e-business i næringslivet og mellom næringslivet og forvaltningen.

NorStellas rolle er å dessuten å være en pådriver internasjonalt for utvikling av teknologiske standarder, og en pådriver nasjonalt for at norske bedrifter skal ta i bruk og få verdi av elektronisk samhandling. En rekke andre land har organisasjoner tilsvarende NorStella.

I forbindelse med NorStellas økte satsing på effektivisering av internasjonal handel er jeg ansatt for å ha ansvaret for "trade faciliation" (handelsforenkling) og representere Norstella både nasjonalt og internasjonalt. Jeg har i tillegg ansvaret for kurstilbudet og rådgivningstjenesten når det gjelder internasjonale handelsbetingelser.
Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen/Norstella_2.php
Kredittprofilen - Kredittsjef Geir Knudsen, Løvenskiold-Vækerø

- kredittsjef med internasjonal erfaring og knallresultater

Credit News har avtalt møte med Kredittsjef Geir Knudsen hos Løvenskiold, på Vækerø i Oslo. Geir har etterhvert arbeidet lenge med kreditt/innfordringsrelaterte oppgaver og har fått solid bakgrunn for egne meninger.

Geir, fortell oss først litt om selskapet ?

Ja, Løvenskiold-Vækerø er en av Norges eldste bedrifter. Historien går tilbake til tidlig i det syttende århundre. Løvenskiold-Vækerø er i dag en moderne og offensiv virksomhet. Konsernet er en ledende aktør i handel, eiendom, skogbruk og jordbruk, og ønsker å delta aktivt i utviklingen av disse bransjene. Løvenskiold Handel AS eies av Carl Otto Løvenskiold. Løvenskiold Handel har siden 1995 bygget opp Maxbo til en landsomfattende, ledende butikkjede innen bo- og byggevarer. MAXBO fremstår i dag som en sterk merkevare med en solid posisjon i bransjen. Løvenskiold Handel hadde i 2006 en førsteleddsomsetning på ca 2,3 milliarder kroner. Løvenskiold Handel driver også fagkjeden MALIA med 50 butikker. MALIA skal være den beste lokalforankrede fagkjeden innen farge- og jernvaremarkedet.

Når begynte du i selskapet ?
Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen/Lowenskiold_2.php
Kredittprofilen - Adm.direktør Frank G. Forseth, Visma Collectors

- ”Mr. Innfordring” i Vismakonsernet

FOTO: Åpningen av nytt Vismabygg i Tr.heim, Adm.direktør Frank Georg Forseth, Ordføreren Rita Otervik og Konsernsjef Øystein Moan.

Credit News har avtalt møte med Adm.direktør Frank G. Forseth i Visma Collectors. Selskapet er nå lokalisert i nytt bygg i Trondheim, sammen med Vismas øvrige selskaper i Midt Norge.

Godt å være ferdig innflyttet, etter en travel periode som ”byggeleder” ? Ja, men så er det samtidig en stor glede å se at både våre kunder og medarbeidere ser ut til å sette pris på at vi er samlet på et sted.Offisiell åpning var 31.08.07.

Frank, først litt om din egen yrkesaktive karriere ?
Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen/Visma_Collectors_2.php
Kredittprofilen - Controller/kredittansv. Ann-Brit Thorkildsen, Securitas AS

- Controller med kredittansvar

I Urtegata 9 i Oslo, ikke langt fra Oslo S, finner vi Securitas. Her har vi avtalt en kredittprat med Controller/Kredittansvarlig Ann-Brit Thorkildsen, som etterhvert er blitt en rutinert person innen kredittfaget.

Litt kort om selskapets historie først, Ann-Brit ?

Securitas har nå vært sikkerhetsleverandør i Norge i mer enn 75 år. Fra den spede start i 1929, er vi i dag markedsleder med tjenesteleveranser over hele Norge. Securitas Norge AS eies i sin helhet av svenske Securitas AB, som har virksomhet i over 20 land. Konsernet har over 200.000 ansatte, hvorav ca 4.000 i Norge.

Securitas Norge består i dag av selskapene Securitas AS og Securitas Transport Aviation Security AS. Securitas AS er delt inn i to divisjoner Services (Stasjonære) og Mobile tjenester.
Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen/Securitas_2.php
Kredittprofilen - Kundeserviceansvarlig Stig H.Øybakken, Nor-Cargo

- kundeserviceansvarlig med bred kreditt- og inkassofaglig bakgrunn

Det er strålende sol i Groruddalen denne sene høstdagen da Credit News har avtalt møte med Stig Øybakken i Nor-Cargo. Strålende vær til tross, Credit News går mer enn gjerne innendørs når det er kredittprat på gang. Stig har nylig tatt over som kundeserviceansvarlig i selskapet, etter å ha vært kredittsjef siden desember 2003.

Litt kort om selskapet og dets historie først, Stig ?

Ja, for å gjøre en lang historie veldig kort: I 2004 kjøper Posten Norge AS opp Nor-Cargo. I årene etter har det vært foretatt veldig mange oppkjøp, både nasjonalt og internasjonalt. I 2006 fusjonerte så Nor-Cargo AS og Nor-Cargo Holding AS.

Nor-Cargo har som målsetting å være den ledende leverandøren av transport- og logistikktjenester på det nordiske markedet, med Norge som base. Virksomheten omfatter transport og logistikktjenester for alt tørt og temperaturregulert gods – nasjonalt og internasjonalt. Vi utvikler banebrytende IT-baserte løsninger. Våre transporttilbud med bil, bane, båt, container og fly, videreutvikles kontinuerlig for å møte nye og endrede behov. Nor-Cargo har ca. 1.300 medarbeidere.
Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen/NOR_CARGO_2.php
Kredittprofilen - Adm.direktør Tore Andresen, Aktiv Kapital Norge

- konkurransemann på resultatjakt med hardt arbeid og godt humør

Credit News har avtalt møte med Adm.direktør Tore Andresen i Aktiv Kapital Norge. Selskapet er beliggende i Helsfyr Panorama, med noe som vel må være blant Oslos desidert beste utsikter.

Det er en stund siden Aktiv Kapital flyttet hit ned, fra Østensjøveien, Tore ?

Ja, flyttingen fant sted for 2-3 år siden, før jeg begynte i selskapet. Jeg har vært ansatt her siden April i år.

Litt om din egen yrkesaktive karriere ?
Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen/Aktiv_Kapital_2.php
Kredittprofilen - Adm.direktør Wenche Nistad, GIEK

Credit News tok turen til Garanti-Instituttet for Eksportkreditt (GIEK) for en prat med administrerende direktør, Wenche Nistad.

GIEK fremmer norsk eksport og investeringer i utlandet ved å stille garantier på vegne av den norske stat.

Wenche har vært administrende direktør i GIEK siden juni 2005. Hun har variert industriell erfaring fra selskaper som NEBB (ABB) og Luxo, kombinert med bank/kredittfaglig bakgrunn fra DnB Bergen Bank. Dette gir henne en god ballast for jobben som administrende direktør for GIEK.

Litt om GIEKs formål og historie, Wenche ?

Hovedmålsettingen er jo å fremme norsk eksport av varer, tjenester og norske investeringer i utlandet. GIEK kan tilby dekning for eksport av de fleste typer produkter og tjenester til over 150 land. Garantiene omfatter en enkelt eller flere transaksjoner, og kan dekke både kommersiell risiko (det at kjøper går konkurs eller av andre grunner ikke betaler) og politisk risiko (krig, ekspropriasjon og aksjoner fra offentlige myndigheter som hindrer betaling). Det mest brukte produktet vårt er långivergaranti. I slike saker går GIEK inn og garanterer overfor den banken som funder transaksjonen.
Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen/GIEK_2.php
Kredittprofilen - Avdelingsleder Kreditt Elinn A.Thorsen, YX Energi Norge AS

- en pilot i kredittfaget

Credit News avla nylig Elinn A Thorsen et besøk, for en kredittprat. Elinn er Avdelingsleder, Kreditt, i YX Energi Norge, beliggende på Skøyen i Oslo. Elinn, gi oss først litt fakta og historikk om bedriften du har jobbet i, siden 1990. Ja, her er en kort historikk :

Hydro Olje AS , oppkjøp av Mobil Oil Norge AS i 1992. Norsk Texaco ble etablert i 1932. Fusjon mellom Hydro Olje AS og Norsk Texaco 1995 , ble til Hydro Texaco AS. Oppkjøpt av Reitangruppen, 02.10.06 og endret navn til YX Energi Norge AS. Hovedkontoret er i København. Bransje/Produkter/Tjenester er oOlje, bensin, drivstoff, brensel og butikk. Omsetning 2006: 5,4 milliarder, Resultat før skatt: 155.511 millioner.

Forretningside: Vi selger oljeprodukter til privat og bedrift med fokus på enkelhet, effektivitet, fleksibilitet og kundeservice. Begge deler skal realiseres gjennom dyktige, engasjerte og positive medarbeidere, som vi heldigvis allerede har!

Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen/YXEnergi_2.php
Kredittprofilen - Salgs & Kommunikasjonssjef Richard Riekeles, Conecto

- ”up and coming” i inkassobransjen

Credit News la nylig turen innom inkassoselskapet Conecto, beliggende i Grini Næringspark i Bærum, for en inkassofaglig/filosofisk prat med Salgs- & Kommunikasjonssjef Richard Riekeles.

Hva er din egen bakgrunn, Richard ?

Jeg er utdannet jurist og har en Master i økonomi/ledelse fra Skottland. Jeg kom inn i Conecto i 2003. Da ble min daværende arbeidsgiver Accredo, hvor jeg hadde arbeidet i to år, innlemmet i Conecto. Privat er jeg gift og har to barn.

Litt Conecto-historikk først ?
Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen/Conecto_2.php
First Previous Next Last
       
 
Fra 21 til 30 av totalt 45
 
 

CreditNews: Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm

 
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2009 Credit News - Org.nr.: 988 295 515 MVA