salgfaktura@lindorff.com Lindorff Faktura

Kredittprofilen

Credit News snakker med mennesker i forskjellige bransjer, bedrifter og stillinger om deres erfaringer og tilværelse i- og rundt kredittfaget. Pengestrøm, kredittid og likviditet er av de viktigste stikkordene. Fra og med høsten 2007 vil altså Kredittprofilene bli liggende åpne en stund, før de flyttes over til abonnementsidene. Der blir de imidlertid til gjengjeld liggende lenge, fordi mye av disse kredittfaglige erfaringene knapt går ut på dato. Sammen med den informasjon som ligger i spalten "Kredittsjefen svarer på 20 kredittspørsmål" vil dette etterhvert utgjøre en kredittfaglig erfarings/informasjonsbank av enorme dimensjoner.
Kredittprofilen - Credit Manager Unni Austad, Alcatel-Lucent

Det er fin vårdag når Credit News ankommer det gamle terminalbygget på Fornebu, der Alcatel-Lucent holder hus. Her skal vi møte Credit Manager Unni Austad, en dame som har arbeidet lenge med økonomi/regnskap og, ikke minst, kreditt/innfordringsrelaterte oppgaver.

Litt kort om selskapet først, Unni ?

Ja, Alcatel-Lucent er som kjent en global aktør og har virksomhet i mer enn 130 land. Selskapet er en av verdens ledende leverandører av kommunikasjonsløsninger. Porteføljen inkluderer faste, mobile og konvergerte nett, IP-teknologi, applikasjoner og tjenester. Alcatel-Lucents enheter i Norden og Baltikum jobber sammen som et virtuelt selskap og har ansvaret for markedsføring og salg av disse løsningene i regionen. Organisasjonen teller 220 ansatte. Jeg har ansvaret for kredittfunksjonen i denne regionen.

Unni, hva mener du generelt er Kredittsjefens viktigste oppgaver i en bedrift ?

Å gjøre bedriftens kredittpolitikk kjent for alle involverte. Hos oss er det salgsapparatet, kontraktsansvarlige, supportavdeling, ordreadministrasjon, samt ledelsen. Kredittansvarlig må ha forståelse for salgsfunksjonen og salgsfunksjonen ha forståelse for kredittfunksjonen, dette legger hele grunnlaget for at kredittfunksjonen skal lykkes. Noe som er helt vesentlig er at alle er inneforstått med at salget ikke er i boks før pengene er på konto. Viktig at vi er på samme lag og trekker i samme retning. Dette fungerer bra hos oss selv om vi er stasjonert i flere land.
Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen/Alcatel_Lucent.php
Kredittprofilen - Chief Risk Officer Tore Widding, Bank Norwegian

- kredittleder i nyetablert bank

I Bank Norwegians kontorer i Lybekkergaten i Oslo tar vi en prat med en kredittmann som virkelig er ”midt i smørøyet” for tiden, nemlig Chief Risk Officer Tore Widding.

Tore, kan du først innledningsvis fortelle oss litt om din bakgrunn og yrkesaktive karriere ?

Ja, jeg studerte fysikk og industriell matematikk ved NTH og gikk ut derfra i 1994. Studiet inneholdt forøvrig mye statistikk. Jeg fikk jobb i GfK Norge som driver med forbruksundersøkelser. Jeg arbeidet mye med databaser. Jeg ble der i tre år før jeg begynte i MarketInform som var forretningsdataene til CreditInform (nå Experian). Etter bare kort tid der fikk jeg imidlertid et tilbud jeg ikke syntes jeg kunne si nei til, fra Super Office. Som IT-konsulent der var jeg mye ute hos kundene. I 1999 kom jeg så tilbake til CreditInform (nå Experian), opprettet analyseområdet og fikk virkelig brukt utdannelsen min. Jeg har nok mine viktigste erfaringer derfra.

I 2006 fikk jeg jobb i Santander som Risk Manager. Etter relativt kort tid der fikk jeg så forespørsel om å være med i Bank Norwegian; i praksis fra starten. Det trigget meg noe utrolig, så her er jeg.
Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen/BankNorwegian.php
Leder Det enkle lånet, Jannicke Amundsen Bricaud, SEB Privatbanken

I SEB Privatbankens kontorer i Henrik Ibsens gate i Oslo tar vi en prat med kredittprisvinner 2007, Jannicke Amundsen Bricaud.

Jannicke, det var jo ditt arbeid med Det enkle lånet som gav deg kredittprisen. Kan du fortelle oss mer om dette produktet ?.

Ja, mer enn gjerne! Det er jo et massemarkedsprodukt men jeg har blitt overrasket over at det er så stort spenn i kundemassen som søker lånet. Du kan altså låne inntil 350.000 kroner, og nedbetalingstiden velger du selv, maksimalt 12 år. Vi sender deg svar på din søknad på e-post senest innen en virkedag. Dersom lånet bevilges, når du har returnert all nødvendig dokumentasjon til banken og legitimert deg, har du pengene på kontoen i løpet av en virkedag.

Erfaringsmessig er det bevisste privatkunder som har et aktivt forhold til forvaltning av egen formue som etterspør slike tjenester. Med tilgang til et velrenommert analysemiljø mener vi at vi absolutt kan gi velfunderte råd til disse kundene. Banken er en fullservice bank. Dette innebærer at vi også kan tilby skreddersydde utlån og kreditter med pant i fast eiendom, betalingsformidling og gode innskuddsbetingelser.

Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen/SEB.php
Kredittprofilen - Daglig leder Jan Aune, Aksepta

- kreditt/inkassoveteranen som ble grunder

Først litt om din bakgrunn, Jan ?

Ja, jeg er utdannet økonom fra Trondheim Økonomiske Høgskole og har 13 års erfaring fra bankvirksomhet som kreditt- og bedriftsrådgiver. Er autorisert inkassobevillingshaver og har 16 års inkassoerfaring. Jeg har også tidligere vært styremedlem i Norske Inkassobyråers Forening.

Så realiserte du etter hvert drømmen om å starte noe for deg selv ?

Som 48-åring begynte jeg å bli en voksen mann og jeg måtte bestemme meg for hva jeg skulle holde på med resten av mitt yrkesaktive liv. Siden 1991 hadde jeg vært ansatt hos Trønder Økonomi, senere Visma Collectors. Jeg hadde hatt en interessant og lærerik tid der med et godt og trygt miljø rundt meg. Men jeg trengte nye utfordringer og skulle jeg gjøre noe, måtte jeg gjøre det nå. I februar 2005 sa jeg opp jobben min i Visma og startet egen inkassovirksomhet. De nødvendige godkjenninger kom i orden og Aksepta så dagens lys i mai-2005. For en som hadde vært ansatt under beskyttede vinger i snart 30 år i forskjellige bedrifter var dette en vågal beslutning, men jeg visste jeg ville angre dersom jeg ikke forsøkte.
Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen/Aksepta.php
Kredittprofilen - Leder Cash Management, Solveig Lie, Handelsbanken

- leder med fokus på relasjonsbygging og teamwork

I Handelsbankens kontorer i Rådhusgaten i Oslo tar vi en prat med en som virkelig kan påberope seg å ha bred internasjonal erfaring, leder for Cash Management, Solveig Lie.

Solveig, kan du fortelle oss litt om din bakgrunn og yrkesaktive karriere?

Etter endt utdannelse, begynte jeg i et større norsk industriselskap med virksomhet over hele verden. Etter noen år i Sales/Marketing, tok jeg en Master i ”International Business Administration” og gikk over til Finans/Cash Management og bygget opp en sentralstyrt Cash Management-funksjon i selskapet.

Da jeg begynte i Handelsbanken i 2006 var – og er fortsatt Cash Management et satsningsområdet hvor det skjer veldig mye innen så vel produkt- som organisasjonsutvikling.
Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen/Handelsbanken.php
Kredittprofilen - Chief Analyst Bjørn-Anton Knold, Lindorff

- en bauta i kreditt/inkassofaget

Bjørn-Anton, vi vet jo at du er odelsgutt fra Indre Østfold men hva er din utdannelsesbakgrunn ?

Jeg er Siviløkonom fra BI i 1987 og har Kredittfaglig utdannelse fra 1995.

Hvordan startet egentlig din etterhvert lange løpebane i kreditt/inkassofaget ?

Det hele begynte med en sommerjobb i Soliditet. Jeg var ansatt i Esselte Soliditet / Dun & Bradstreet Norge fra 1986 til 1998, da jeg begynte i Lindorff. I 2003 var jeg forøvrig så heldig å bli tildelt Norsk Kredittforums Kredittpris. Jeg er ansvarlig for de første ratingsystemene i Norge og har også vært med på å utvikle scorekort. De viktigste stikkord i det jeg har arbeidet med siden ca 1990 er vel forretnings/produktutvikling innen inkasso og kredittinformasjon. De siste 3 årene med særlig vekt på misligholds oppfølgingsløsninger for Bank, Finans og Forsikring.
Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen/Lindorff.php
Kredittprofilen - Adm.direktør Per Hanstad, Den norske Revisorforening

- en ambassadør for revisjonsfaget

Credit News tok nylig turen til Den norske Revisorforening (DnR) for en prat med foreningens leder, Per Hanstad.

DnRs medlemmer er i hovedsak registrerte eller statsautoriserte revisorer, i tillegg til en del praksiskandidater og revisorstudenter. Per Hanstad har vært DnRs leder siden 2001.

Hva er din bakgrunn, Per ?

Jeg er utdannet Siviløkonom og Statsautorisert Revisor fra NHH i Bergen og har bakgrunn som revisor, bla fra Cooper & Lybrand og PricewaterhouseCoopers.
Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen/Den_norske_Revisorforening.php
Kredittprofilen - Credit Manager Ingun L. Johnsen, Ringnes AS

- kredittsjef med utstrakt salgserfaring

Credit News har avtalt møte med Credit Manager Ingun L. Johnsen hos Ringnes, øverst på Grunerløkka i Oslo. Ingun har arbeidet lenge med kreditt/innfordringsrelaterte oppgaver, i tillegg til å ha lang fartstid innenfor salg. Det siste er forøvrig meget sjeldent for kredittsjefer i norsk næringsliv.

Ingun, fortell oss først litt om selskapet?

Ja, Ringnes AS er Norges største bryggeriselskap med ca. 1600 medarbeidere. Selskapet eies av Carlsberg Group som er verdens femte største bryggerikonsern. Nylig kjøpte forøvrig Carlsberg også en del av Scottish & Newcastle, så nå er vi blitt enda større. Ringnes leverer øl, brus og vann til hele det norske drikkemarkedet. Driftsinntektene i 2006 var på 2,7 milliarder kroner.

Når begynte du i selskapet?
Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen/Ringnes.php
Kredittprofilen - Forsker Lars Gulbrandsen, NOVA

- forsker på nordmenns betalingsvilje- og evne

Lars, kan du innledningsvis fortelle oss litt om NOVA ?

Ja, NOVA (Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring) er ett av Norges største samfunnsvitenskaplige forskningsinstitutt, med vekt på velferdsforskning og studiet av livsløpet fra barndom til alderdom.

Instituttet har som formål å drive forskning og utviklingsarbeid som kan bidra til økt kunnskap om sosiale forhold og endringsprosesser. Vi skal fokusere på problemstillinger om livsløp, levekår og livskvalitet samt velferdssamfunnets tiltak og tjenester.

NOVA er et statlig sosialforskningsinstitutt, organisert som et forvaltningsorgan med særskilte fullmakter. Administrativt er instituttet underlagt Kunnskapsdepartementet. NOVA ble etablert 01.07.1996 og består av de tidligere forskningsmiljøene Barnevernets utviklingssenter (BVU), Institutt for sosialforsking (INAS), Norsk gerontologisk institutt (NGI) og Program for ungdomsforskning (UNGforsk).
Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen/NOVA.php
Kredittprofilen - Markeds- og Informasjonssjef Kjell-Ola Kleiven, Dun & Bradstreet

- markedsfører med grunderbakgrunn

Credit News tok nylig turen til Økern i Oslo, for å besøke Kjell-Ola Kleiven hos Dun & Bradstreet.

Kjell- Ola, vi forstår at dere er iferd med å flytte på dere, etter mange års lokalisering på Økern ?

Ja, vi har etterhvert vokst ut av lokalene og flytter snart ned til Havnelageret, ved Oslo S.

Når og hvor begynte din yrkesaktive karriere ?
Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen/DB.php
First Previous Next Last
       
 
Fra 11 til 20 av totalt 45
 
 

CreditNews: Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm

 
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2009 Credit News - Org.nr.: 988 295 515 MVA