salgfaktura@lindorff.com Lindorff Faktura

Kredittprofilen

Credit News snakker med mennesker i forskjellige bransjer, bedrifter og stillinger om deres erfaringer og tilværelse i- og rundt kredittfaget. Pengestrøm, kredittid og likviditet er av de viktigste stikkordene. Fra og med høsten 2007 vil altså Kredittprofilene bli liggende åpne en stund, før de flyttes over til abonnementsidene. Der blir de imidlertid til gjengjeld liggende lenge, fordi mye av disse kredittfaglige erfaringene knapt går ut på dato. Sammen med den informasjon som ligger i spalten "Kredittsjefen svarer på 20 kredittspørsmål" vil dette etterhvert utgjøre en kredittfaglig erfarings/informasjonsbank av enorme dimensjoner.
Kredittprofilen - Rådgiver Ole Jonassen og KAM Per Stenerud, Ergo Group

Credit News tok turen opp til ErgoGroup i Nydalen for å snakke med to personer som har jobbet med kreditt/inkassorelaterte salgsoppgaver (og andre ting) i en del år nå, nemlig Ole Jonassen og Per Stenerud.

Vi gikk rett på sak og spurte: Hva er det de to erfarne og aktive herrene beskjeftiger seg med i disse dager ? Felles-svar: I ErgoGroup skal vi nå i første omgang jobbe med å fortelle Inkassobransjen om en godt bevart hemmelighet. Eller for å si det på en annen måte: Vi ønsker å vise bransjen hvilke uoppdagede muligheter som ligger i vårt produkt Infotorg Person.

Når vi som nyansatte så på produktene fra en annen vinkel enn det som har vært vanlig, så slo det oss at dette er for godt til å være sant. Men det var det ikke, vi ble i fyr og flamme da vi så hvilke muligheter som egentlig lå der bare ved å kjøre de forskjellige databasene mot hverandre.

Vi har jobbet et par måneders tid med å få satt det i system. Og om ytterligere et par måneder er vi nok på lufta med et nytt produkt både når det gjelder vask og enkeltoppslag, som vi tror vil bli positivt mottatt av inkassobransjen.

Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen/ErgoGroup_2.php
Kredittprofilen - Markedssjef Gisle Stenseng, adra match

Avstemminger av forskjellig typer er noe de fleste som arbeider innenfor kreditt/økonomi/regnskap kommer borti, på godt og vondt. Credit News la derfor turen innom adra match, for en prat om dette temaet med markedssjef Gisle Stenseng.

adra match er Nordens ledende utvikler- og markedsfører av programvare for automatiske kontoavstemminger og automatisk oppdatering av innbetalinger uten KID. Selskapet som ble etablert i 1989 har sitt hovedkontor i Ole Deviks vei 44, i Oslo.

Litt mer historikk, Gisle ?

Ja, det første programmet ble solgt i 1990. I 1997 gjennomførte vi en emisjon og startet opp i Sverige. I år 2000 fusjonerte adra og Enter Data og vi forente ”best of both”.

Selskapets grunder Sverre Stockinger er forøvrig nå arbeidende styreformann i selskapet.
Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen/Adra_2.php
Kredittprofilen - Adm.direktør Sandra Riise, NARF

Credit News tok turen til Norges Autoriserte Regnskapføreres Forening (NARF) for en prat med foreningens leder, Sandra Riise. NARFs medlemmer, som alle er autoriserte, fører regnskap og bedriver økonomirådgiving for ca 220.000! små, mellomstore og store norske foretak, i forskjellige bransjer.

Sandra har vært NARFs leder i 11 år, har bakgrunn som revisor, regnskapsfører og banksjef, i tillegg til å ha vært rådmann i hjemkommunen Andøy.

Hva trigget etableringen av foreningen i sin tid ?

Det var sannsynligvis merverdiavgiftsloven av 19. juni 1969 som hadde den praktiske konsekvens at regnskapene måtte føres løpende, minst i tomånedlige intervaller. Dermed dukket behovet for regnskapsfører opp, og i mai 1969 ble foreningen etablert. Foreningen var en regnskapsbyråforening fram til 1987 da det ble vedtatt en omdanning til personforening.

Litt om NARFs formål og historie, Sandra ?
Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen_NARF_2.php
Kredittprofilen - Regnskapssjef May-Lis Thingberg, SAS Cargo Norway

Det er regnfylt og høstlig i luften når Credit News ankommer SAS Cargo Norway på Gardermoen. Slikt stopper imidlertid ikke Credit News når det er kredittprat på gang.

Vi har avtalt møte med Regnskapssjef/Kredittansvarlig May-Lis Thingberg, en dame som har arbeidet lenge med kreditt/innfordringsrelaterte oppgaver og har solid bakgrunn for egne meninger. Litt kort om selskapets historie først, May-Lis ?

I 2001 ble vi skilt ut som eget selskap, SAS Cargo Norway As. I 2006 ble terminalhåndtering skilt ut fra SAS Cargo i eget selskap og heter Spirit Air Cargo Norway AS. Igjen i SAS Cargo Norway AS er spedisjonsavdelingen Trust, salgsavdelingen og administrasjon hvor jeg jobber.

Når begynte du i SAS ?

Jeg begynte i 1984. Jeg hadde lyst på jobb i SAS og de hadde en stilling ledig som inkassomedarbeider i økonomiavdelingen. Den var jeg så heldig å få. I perioden 1999-2001 jobbet jeg som IT-konsulent og siden 2001 har jeg vært Regnskapssjef/Kredittansvarlig. I årenes løp har jeg tatt utdannelse på BI, samt Kredittfaglig utdannelse.
Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen_SAS_Cargo_Norway_2.php
Kredittprofilen - Kredittsjef Bodil Sandvik, YIT Building Systems AS

- en ildsjel i kredittfaget

Credit News fikk nylig muligheten til å avlegge Bodil Sandvik et besøk og praten gikk raskt livlig om smått og stort i kredittfaget.

Bodil, fortell oss litt om bedriften du har jobbet i, siden 2001 ?

YIT er Norges ledende leverandør av tekniske bygginstallasjoner. I tillegg har vi markedets mest omfattende tilbud for service av tekniske bygginstallasjoner og tjenester for eiendomsdrift. YIT er også en av Norges ledende leverandører av tekniske installasjoner til industrianlegg

YIT-konsernets virksomhet er delt i tre forretningsområder: • Building Systems • Construction Services • Industrial and Network Services
Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen_YIT_2.php
Kredittprofilen - Kredittsjef Svein Erik Salthe, Canon Norge AS

- kredittsjef med variert bakgrunn i faget, og mottaker av Kredittprisen fra Norsk Kredittforum 2005.

Credit News fikk nylig muligheten til å ta en kredittprat med Canon Norges kredittsjef, Svein Erik Salthe.

Svein Erik, fortell oss først litt om Canon Norge, som du har jobbet i, siden 2004.

Canon Norge selger multifunksjonsmaskiner til bedriftsmarkedet (Canon Business Solutions, CBS), og fotoutstyr til privat markedet (Canon Consumer Imagination, CCI). Vi har en årlig omsetning på ca 1.4mrd, fordelt med 50% på hver av disse to enhetene.

Vi er ca 330 ansatte, hvorav ca 150 er ansatt på hovedkontoret på Holmlia, resten fordelt ut på 10 Business Center i de største byene.
Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen_Canon_2.php
Kredittprofilen - Kredittansvarlig Maiken Wethe, Astrup AS

Solen skinner over Oslos østre bydeler idet Credit News stiger inn i 150års-jubilanten Astrups hyggelige bygg på Rommen, for å snakke kreditt med Kredittansvarlig Maiken Wethe.

Når kom du inn i kredittfaget, Maiken ?

Jeg har bakgrunn fra økonomi og kom inn i kredittfaget- og Astrup i1989. Her har jeg trivdes så godt at jeg har blitt her siden ! Har også i årenes løp tatt Kredittfaglig utdannelse.

Kan du innledningsvis fortelle oss litt om Astrup ?

Ja, den 6. august var det altså 150 år siden Astrup AS ble etablert i Oslo. Det er en familiebedrift, som gjennom fem generasjoner har utviklet seg til en ledende leverandør av plast, metaller og industrivarer i Norge. Astrup & Søn Gruppen består idag av driftsselskapet Astrup AS og eien-domsselskapet Ametco Eiendom AS. Industributikkene er medlem av den landsdekkende industrivarekjeden TOOLS. Jeg synes det generelt er et godt miljø her og ledelsen har også fokus på kredittstyring.
Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen_Astrup_2.php
Kredittprofilen - Avd.leder/Inkassosjef Susanne Lyng, Oslo Kemnerkontor

- Advokat med fokus på Pengekravsretten.

I forbindelse med at Credit News ønsker å fokusere enda mer på utøvelsen av kreditt/inkassofaget innenfor offentlig sektor, hadde vi nylig en hyggelig og interessant samtale med Susanne Lyng hos Oslo Kemnerkontor.

Susanne, det er altså jussen som er ditt ståsted ?

Ja, jeg har nå jobbet her som Avdelingssjef Kommunal Inkasso (Inkassosjef) i 2 år. For å inneha denne stillingen må man ha advokatbevilling. Før jeg begynte her praktiserte jeg som advokat i 4 år, samt at jeg har 5 års fartstid hos Namsmannen.

Er dere mange på avdelingen ?
Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen_Oslo_Kemnerkontor_2.php
Kredittprofilen - Økonomi- og kredittansvarlig Atle Bekkenes, Norsk Stål

Denne gang er turen kommet til Atle Bekkenes, Økonomisjef/kredittansvarlig i Norsk Stål AS.

Atle, hva er din bakgrunn ?

Det er økonomi og regnskap og etter hvert kreditt. Etter noen år med økonomi og regnskap jobbet jeg med kreditt i 6 år i Sony. Så, i 2001, begynte jeg i Norsk Stål, som kredittsjef

Hvordan var det å komme til Norsk Stål ?

Norsk Stål var tidlig ute med å fokusere på fordringsinndrivelse, så i så måte var det meste på stell. I tillegg har selskapet, helt siden nittitallet hatt en levende økonomimanual. Jeg måtte imidlertid gjøre noen grep og stramme inn på kredittvurderingssiden. Etter hvert har jeg utviklet dette videre, med mer proaktiv, vidtfavnende kredittenkning og tett samarbeid med salgskorpset.
Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen_Norsk_Staal_2.php
Kredittprofilen - Produktansvarlig Lars Johanson, Proff Forvalt

Denne gang er turen kommet til Produktansvarlig Lars Johanson i PROFF Forvalt.

Det skjer tydeligvis mye spennende i PROFF Forvalt for tiden, blant annet i forbindelse med sjekk av enkeltpersonforetak, full firmarapport og bransje- og konkurrentanalyser. Fra Produktansvarlig Lars Johanson har vi mottatt følgende, interessante informasjon, ført i pennen av Toralf Sandåker.

Overvåking gir visshet før det er for sent.

Tillit kan bidra positivt i forretninger, men bare hvis tilliten er fortjent. Abonnerer du på Proff Forvalts overvåkingstjenester, vet du alltid hvilke av dine samarbeidspartnere du kan gjøre trygge forretninger med.

Hvordan vil din bedrift takle det dersom din beste kunde mot formodning skulle gå konkurs?
Les artiklen her: www.creditnews.no/Kredittprofilen_Proff_Forvalt_2.php
First Previous Next Last
       
 
Fra 31 til 40 av totalt 45
 
 

CreditNews: Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm

 
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2009 Credit News - Org.nr.: 988 295 515 MVA