Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 26.04.2024

Flytter fra inkassogjelden

- Stadig flere flytter ut av landet uten å gjøre opp gjelden. Bare de siste fire årene har inkassogjelden doblet seg.

Flere tusen norske og utenlandske statsborgere flytter hvert år ut av Norge, og ofte har de har opparbeidet seg gjeld her i landet. Totalt har Lindorff International nå 14 000 personer med norsk inkassosak, bosatt i utlandet. 26 prosent av disse har tidligere bodd i Oslo, og personer med sist kjente adresse i Oslo misligholder dermed mer enn tidligere innbyggere fra andre fylker.

-Flytte- og handelsmønsteret til folk har endret seg mye de siste årene, noe som har økt risikoen ved å gi kreditt. Lindorff International har nå over 30 000 inkassosaker til behandling. Dette er en økning på 34 prosent siste fire år, sier Rune Ohlgren, direktør for Lindorff International.

SVENSKER SKYLDER MEST - Personer som bor i Sverige har en inkassogjeld til norske selskaper på 585 millioner kroner via Lindorff International, over dobbelt som mye som land nummer to Spania(246,5 MNOK). Sterkest økning de siste årene er det fra Irak, hvor utflytterne skylder 10 ganger mer enn for fire år siden. Totalt er personer med norsk inkassosak bosatt i hele 164 ulike land.

- Vi har sett en markant økning i saker og beløp de siste årene. I tillegg ser vi at stadig flere av de med inkassosak oppholder seg i land utenfor Nord-Europa. Bare de siste 10 årene har det vi måttet sende inkassokrav til 67 flere land. Denne utviklingen øker tapsrisikoen for norsk næringsliv, siden dette er land hvor det ofte kan være krevende å få tilbake pengene, sier Ohlgren.

DE FLESTE SAKENE LØSER SEG - Totalt løste over 8 av 10 inkassosaker mot personer seg i løpet av fem år. Singapore og Polen er eksempler på land hvor flest saker løser seg i løpet av fem år, mens Irak skiller seg negativt ut med en løsningsgrad på kun 17 prosent. I Sverige løser vi ca. 60 prosent av inkassosakene innen ett år, og over 80 prosent etter fem år.

25.08.14
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA