Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 27.04.2024
Foto: (f.v.) Systemutviklerne Vegar Vikan og Rune Pedersen sammen med administrerende direktør Eivind Simonsen i Finale Systemer.

Automatisk løsning på skippertaket

- Snart kan du kalle inn til generalforsamling bare ved hjelp av et par tastetrykk. Finale Systemer lanserer ved årsskiftet programvaren som automatiserer et av årets store skippertak.

Finale Systemer er nå kommet langt i arbeidet med å utvikle ny programvare i skyen som kan gi norske regnskapskontor nye tjenesteområder. Nyskapingen er en del av Cloud-prosjektet som Finale Systemer satser tungt på. Med tiden skal det komme mye programvare i FINALE-skyen. Finale har begynt skysatsingen med å utvikle en programvare som tilbyr tjenester tilknyttet oppgaver som aksjonærservice og styresekretær. Ideen er å automatisere alt det som i dag foregår helt manuelt og til dels kaotisk i mange selskap. Første produkt er rett og slett støttesystemer til generalforsamlingen.

Sett inn dato. - Når systemutviklerne Rune Pedersen og Vegar Vikan er ferdig vil dato og sted stort sett være det eneste den som kaller inn til generalforsamlingen må huske på selv. All nødvendig informasjon ligger allerede i Finale. Programmet henter derfor selv opp adressene til aksjonærene som skal ha innkallingen, og det lager selve innkallingen og sakslista basert på informasjon fra selskapets årsmelding og regnskap. En slik automatisk generert innkalling vil ifølge utviklerne treffe behovene til 90 prosent av aksjeselskapene her til lands. − Vi vil også videreutvikle programmet slik at det også kan generere en standard protokoll fra generalforsamlingen. Da er det bare å fylle inn eventuelle endringer før du får protokollen signert, samt at samordnet registerskjema kan sendes direkte til Brønnøysund, forklarer Vegar Vikan. Også det kan du selvsagt gjøre via FINALE Ledelsesinformasjon, som er det foreløpige navnet på skyprogrammet under utvikling. − Fordelen med å ha programmet i skyen er at du ikke trenger å laste ned eller oppdatere programvare. Når du logger deg inn i skyen vil du til enhver tid ha alle oppdateringer og nye muligheter lagt inn allerede, supplerer Pedersen.

Standard prosedyrer. - Finale Systemer har jobbet målrettet med prosjektet i over ett år nå. − Vi tenker på samme måte her som da vi utviklet FINALE Avstemming. Vi kartlegger absolutt alt som skjer i en prosess og ser hva som er standard gjøremål – i dette tilfellet i forbindelse med en generalforsamling. Deretter automatiserer vi hele jobben som i dag gjøres manuelt, forklarer Eivind Simonsen, administrerende direktør i Finale Systemer. Han tror mange daglige ledere og styreledere kan nikke gjenkjennende til at generalforsamlingen ofte kommer like ubeleilig og gjerne også i siste liten hvert eneste år. For mange er det et skikkelig tidheft å finne fram all riktig informasjon som skal med. – Mange bruker fort en halv arbeidsdag og mye fram og tilbake for å finne fram adressene til alle aksjonærer som skal ha innkalling, og deretter formuleringene og papirene som skal være med. Flere ringer regnskapskontoret for å få hjelp, som ikke har det mindre travelt på denne tiden, sier Simonsen med et lite smil. Det er her han ser for seg at nye tjenester enkelt kan selges inn.

Fungerer som arkiv. - Dokumentene som lastes opp via skyprogrammet, blir der og fungerer som et elektronisk arkiv for mottakerne. For de med mange styreverv vil FINALEportalen fremstå som en personlig styresekretær, og forenkle oversikten betydelig. Forutsatt at styrevervet er hos et av de 140.000 selskapene her til lands som allerede selv er finalister, eller har regnskapskontor som bruker FINALE. Da vil dokumenter, referater og innkallelser ligge tilgjengelig heletiden. Det å gå glipp av nye innkallelser er umulig, da du også får sms-varsling i tillegg til epost med dokumentene. – Og så er jo skyen alltid tilgjengelig. Du kan logge deg på fra uansett hvor du er i verden, og hente ned det du har behov for. Hvis du også arrangerer generalforsamlingen elektronisk vil dette verktøyet ha ekstra stor verdi, mener Simonsen.

Sammen med kundene. - Han er ikke i tvil om at programmet vil oppleves som både tidsbesparende og nyttig. Samtidig skal du gjennom å bruke dette være sikret at du følger alle juridiske krav i forbindelse med generalforsamlingen og alle vedtak som kan gjøres der. Men for å være sikker på at de treffer markedet, tester Finale produktet jevnlig på sine kunder undervegs. – Vi har prioritert å lage en demoversjon som tydelig viser hvordan vi tenker, slik at det er enkelt for kunden å forestille seg hvor vi er på vei – og gi tilbakemelding på dette, sier Pedersen. Det er mulig å utvikle mange tjenester i skyen og Pedersen og Vikan er svært lydhøre for hva finalistene har av tilbakemeldinger. – Vi ønsker å utvikle funksjoner i samarbeid med brukerne av FINALE. Jo sterkere ønsker de har, jo mer innsats legger vi i å få det til, sier Vikan. Kommunikasjon tilbake til styret og selskap, en møtekalender, en modul for styremøter. Mange behov er allerede skissert og utviklerne jobber så raskt de klarer. For utviklerne gjelder det å gape over passelige mengder dag for dag, og sørge for å holde framdriften oppe. Går alt etter planen kan Versjon 1.0 lanseres rundt juletider i år.

20.06.14
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA