Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 26.04.2024
Foto: Administrerende direktør Eivind Simonsen i FINALE.

Tilbyr ledelse i skyen

− Dere kjenner dere igjen? spør administrerende direktør Eivind Simonsen salen etter å ha vist en liten videosnutt av en desperat daglig leder i panisk dialog med regnskapskontoret foran generalforsamlingen. Han får et rungende ja til svar. Og lanserer FINALE Ledelse.

Finale Systemer har en sterk mistanke om at aksjonærene i de rundt 140.000 selskapene som de 6500 finalistene samlet har som kunder, er noe stemoderlig behandlet hva angår informasjon fra selskapet sitt. Dette var noe av utgangspunktet da Finale nylig startet arbeidet med å lage FINALE Ledelse. De ønsker å gjøre informasjonsflyten bedre mellom ledere, styre og eiere i disse bedriftene. Og de ønsker å gjøre det gjennom en Cloud-versjon av FINALE. − Vi snakker om utsendelse av aksjonærrapport, aksjebok, resultat- og balanserapporter, generell økonomisk informasjon og generelt beslutningsgrunnlag, forklarer Simonsen.

Han vet at selskapene trenger et bedre system for å planlegge, forberede, gjennomføre og følge opp formelle møter. Pluss at de har behov for et arkivsystem for dokumenter og vedtak som tidligere er gjort. Ved siden av at systemet er kjekt å ha foran alt av styremøter blir behovet skrikende og aktualiseres kraftig minst en gang i året − foran hver generalforsamling. Siden generalforsamlingen nå kan holdes elektronisk mener Finale det eneste riktige er å tilgjengeliggjøre alle dokumenter som styre, eiere og ledere trenger i den forbindelse, elektronisk.

Tilgjengelig overalt - Enkel og sikker pålogging via BankID, Buypass eller Commfides gjør at hver eneste person med en rolle i et selskap kan få tilgang til sine dokumenter i skyen, med varsling på e-post hver gang noe nytt må leses. De får såkalt brukerstyrt tilgang, basert på den rollen de har. − Dokumentene kan du laste ned til telefon, nettbrett eller datamaskin og få tak i nøyaktig der du til enhver tid måtte befinne deg, forklarer Simonsen.

Men det er ikke bare eiere, styremedlemmer og selskapsledelse som kan nyttegjøre seg FINALE Ledelse. Også dokumentasjon som skal til revisor eller bankforbindelse kan genereres og distribueres gjennom dette nye programmet. − Poenget er at de 140.000 selskapene bruker masse ressurser på å lete seg fram til og finne ut av hvilke dokumenter som skal sendes og hva de skal inneholde. Når de har klart å få dette på plass er det ingen av disse som har registre for hvilke mottakere som skal ha denne informasjonen. Men det har regnskapskontorene.

Simonsen tror FINALE Ledelse enkelt kan gjøre regnskapskontorene i stand til å tilby flere tjenester tilknyttet forretningskritiske prosesser. For eksempel styresekretær og aksjonærservice. Finaledirektøren får bare ett eneste spørsmål fra salen: − Når er det ferdig? − Vi går i test i januar. Mye skal være på plass i løpet av 2014. På sikt vil det også komme flere Cloud-versjoner av FINALE, lover Eivind Simonsen.

16.12.13
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA