Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 26.04.2024

Akutt behov for penger?

De aller fleste av oss kommer før eller siden i en situasjon hvor det kan være nødvendig å oppta en eller annen form for forbrukslån på nett.

Det kan være man kommer over noe man ønsker seg på tilbud, men ikke akkurat har penger til der og da, eller det kan være andre uforutsette utgifter som plutselig dukker opp, som for eksempel hvis noe nødvendig i huset går i stykker eller bilen trenger akutt reparasjon.

FLERE ALTERNATIVER - Da er det heldig det finnes en lang rekke finansinstitusjoner som tilbyr forskjellige typer forbrukslån og har man økonomien i forholdsvis god orden allerede er de hverken vanskelige eller spesielt dyre å få. Et godt tips er å alltid sammenligne de forskjellige aktørene i markedet, og det finnes flere nettsider som holder god oversikt og er behjelpelige med dette. Norskkreditt.no er en slik side, og ikke bare gjør den sammenligningen svært enkel, det er også mulig å søke direkte fra siden. All nødvendig informasjon som lånebeløp, rentenivå og nedbetalingstid kan velges, og så kommer siden opp med de tilbudene som matcher nettopp ditt behov best. Ingen tilbud er bindende og man kan i ro og mak vurdere hvert enkelt tilbud.

SJEKK LÅNEEVNEN - Nå er det imidlertid ikke alle som er like kredittverdige, eller har den samme tilbakebetalingsevnen som forventes, noe det kommende gjeldsregisteret vil kunne bidra til å informere om. Der det tidligere kun kunne søkes i tinglyste lån og finansieringer, vil det med et offentlig opprettet gjeldsregister også kunne søkes i andre typer lån, blant annet forbrukslån som normalt ikke registreres andre steder.

BÅDE FORDELER OG ULEMPER - Denne løsningen vil det være både fordeler og ulemper med, men på sikt er målet å få ned antall gjeldsslaver i Norge, noe det stilles store forventninger til. Ved hjelp av et gjeldsregister kan finansieringsselskapene se hvilke lån man allerede har fra før av, og ta høyde for disse i forhold til hvorvidt det skal innvilges flere lån. Og ikke minst summen på disse og over hvor lang nedbetalingstid som skal gjelde. For låntakerens del vil dette innebære at det enten kan bli vanskeligere å få lån i de tilfellene man allerede har en del lån fra før av, men samtidig vil det også kunne ha den effekten at man ikke får flere lån enn man faktisk kan håndtere.

HYPPIGERE REFINANSIERINGER - Det vil med et gjeldsregister heller ikke bli mulig å oppta nye lån for å nedbetale andre lån, og man må følgelig ty til de mer regulære refinansieringsplanene som finnes. Fordelen med dette er at man dermed får samlet flere smålån under ett, hvilket gir bedre oversikt både for låntaker og den som har gitt lånet. IKKE ALT ER OPPFØRT - Det kan være verdt å merke seg at selv om det opprettes et gjeldsregister er det ikke alltid dette viser det fulle og hele bildet til enkelte personers lånehistorie. Har man lån enten privat, i utlandet eller opprettet på det grå markedet, er det ingenting som tilsier at disse nødvendigvis er oppført i et slikt register.

Les mer om forbrukslån på nett

10.10.17
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA