Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 08.05.2024

Pilen peker oppover

- Oppfatningen om at antall inkassosaker i Norge er på vei opp, ble styrket i andre kvartal.

Utviklingen i antall inkassosaker er en svært viktig indikator fordi den tidlig fanger opp betalingsvansker hos norske husholdninger og enkeltpersoner. Motsatt fanger statistikken også opp bedring i nordmenns økonomi.

PEKER OPPOVER

Etter at antall nye inkassosaker steg kraftig i 2009, har vi de siste 3-4 årene sett en jevn og positiv utvikling. I forrige utgave av Lindorffanalysen var vi inne på at den positive trenden var brutt. Andre kvartal styrker denne oppfatningen. Hvis vi ser på gjennomsnittet for de siste 12 måneder, sammenliknet med året før, ser vi en fallende trend frem til og med tredje kvartal i fjor. Deretter har vi sett tre kvartaler på rad med oppgang i antall inkassosaker. De tre siste kvartalene har veksten i antall nye saker ligget på mellom 7 og 8 prosent. Sammenligner vi med tilsvarende kvartal i fjor er veksten nå lavere, med 4,3 prosent økning i andre kvartal.

HISTORISK LAVT

Dog er det grunn til å nevne at innkomsten av nye inkassosaker fortsatt er på et relativt lavt nivå i en historisk sammenheng. Størrelsen på hver sak er også mindre nå enn vi så under finanskrisen i 2009 og 2010. Siden 2011 har utviklingen i størrelsen på hver sak vært relativt stabil.

Les mer - Lindorffanalysen nr.3 - 2014

05.10.14
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA