Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 26.04.2024
Foto: Anders Gran, salgs- og markedsdirektør i Eika Kredittbank

Gjeld gjort opp i desember - 1

Det er så langt ingen tegn til at nordmenn har brukt over evne i desember. Tvert i mot gjør mange opp gjeld, og flere enn tidligere ved å benytte digitale betalingsløsninger.

– Sparing er verdens beste idé, og det passer vi på å fortelle kundene våre. Dessuten oppfordrer vi til å bruke kredittkort til netthandel, på ferie og ved kjøp av kapitalvarer. Det gir deg trygghet som forbruker, samtidig som du har god oversikt over hva som går ut og inn av kontoen, sier Anders Gran, salgs- og markedsdirektør i Eika Kredittbank.

De endelige tallene for transaksjoner under julehandelen foreligger først i januar, men så langt tyder alt på at nordmenn har hatt stort sett samme forbruk gjennom 2017 som de hadde i 2016. – Vi opplever at kortbruken øker om sommeren og fra november og ut året. I feriemånedene bruker vi kredittkortet hyppigere, helt i tråd med Forbrukerrådets og våre egne anbefalinger. Kredittkort beskytter mot svindel, og brukskontoen er dermed ”trygg”, fortsetter Anders Gran.

– I Eika oppfordrer vi gjerne til sparing, og ”løp og kjøp”-mentalitet er ikke oss. Men rett finansiering til rett bruk er også en viktig del av kundenes behov, sier Anders Gran. – Vi opplever at de aller fleste har god kontroll, og dermed kan vi også se at det er greit å benytte kredittkortet dersom det oppstår et akutt forbrukerbehov.

Så langt viser tallene fra 2017 at vår personlige økonomi er fornuftig, og at handlingsmønsteret er som antatt. Det gledelige er at enda bedre og enklere betalingsløsninger gjør at flere gjør opp gjeld, og dermed unngår fordyrende gebyrer.

Les mer - Gjeld gjort opp i desember

09.01.18
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA