Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 19.04.2024
Foto: Terje Kvitrud, salgsdirektør i Conecto

Conecto: Digital utvikling – hva skjer ?

Terje Kvitrud, salgsdirektør i Conecto , på Connecting Konferansen, 1.november, 2019

På en meget godt besøkt konferanse ønsket Conectos adm. direktør Per Olov Sjøgren og salgsdirektør Terje Kvitrud velkommen. Sjøgren tok, blant annet, for seg dette med endrede handelsmønstre og utfordringene for inkassobransjen (og kreditorene) fremover. Sparebankens sjefsøkonom Harald Magnus Andreassen guidet så deltakerne gjennom det økonomiske makrobildet. Terje Kvitrud presenterte så DIGITAL UTVIKLING - HVA SKJER ?:

Det vil sannsynligvis skje mer de neste 2-4 årene innenfor betalingsformidling, faktura og plastkort enn det har gjort de siste 25 år. Digitaliseringen går raskt og verdikjedene smelter teknologisk sammen på en helt ny måte. Vi ser at aktører med forskjellige utgangspunkt forsøker å konkurrere i det samme markedet. Om det vil være plass til alle disse i fremtiden, ja det gjenstår å se. Ofte er det slik at «alle» i en startfase kjemper om en posisjon, men vi ser like ofte at når stormen legger seg så konsolideres ofte markedet om noen få aktører.

Hvis vi skal trekke frem en aktør som det kan være interessant å følge med på fremover så vil vi trekke frem Mastercard, som er et stort globalt selskap og som etter at de kjøpte opp store deler av Nets i Norge og Danmark absolutt er en aktør som kan sette solid fotavtrykk i markedet. Noe av deres styrke slik vi ser det er nettopp at de er en global aktør og hvem vet, muligens kan de etter hvert tilby konto til konto betaling både i inn- og utland ved få tastetrykk. De har selv uttalt at de ser for seg en verden uten plastkort, passord og pinkode ved å benytte biometri som eksempelvis ansiktsgjenkjenning og fingeravtrykk.

CONECTO skal utvikle nye digitale produkter som posisjoner oss som en preferert leverandør lengre frem i verdikjeden. Vi har derfor bygget en solid plattform med åpne API, som gjør det mye enklere for våre kunder og samarbeidspartnere å sende og hente data fra våre systemer som de eksempelvis kan benytte i egne kundesystemer i realtid. Vi vet at kundene våre forventer sømløse prosesser, så vi har nå også laget heldigital integrasjon mot flere ERP systemer. Dette innebærer at våre kunder kan sende sine saker til inkasso direkte fra regnskapssystemet de sitter og jobber i til daglig. Conecto har også utviklet en ny moderne løsning for reskontro, slik at vi kan tilby våre kunder fakturaadministrasjon og at de selv kan fokusere på salg og vekst i egen bedrift. Sist men ikke minst har vi nå på trappene å lansere helt ny løsning for handelssegmentet, hvor kundene kan velge å betale med faktura, dele opp eller etablere handlekonto. Den nye løsningen er forventet å rulle ut i markedet i Q1, avsluttet Terje Kvitrud.

06.11.19
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA