Credit News Kurs og Konferanser
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 21.01.2022

Foto: Rolf Eek-Johansen, adm.dir Modhi Finance

Modhi Forum Bank Finans 2021

Modhi var tilbake med sin årlige konferanse for bank/finans, 30.09 – 01.10 , på Scandic Hamar.

Modhi Norge AS er et heleid datterselskap av Modhi Finance AS, et selskap i SpareBank 1 Gruppen AS Konsern. Modhi Finance har siden 2010 kjøpt og forvaltet porteføljer av forfalte lån, kreditter og fakturaer, og har i 2020 tatt grep for å bli en av Nordens ledende leverandører innen inkasso og porteføljekjøp.

Credit News tok turen til Hamar på konferansens første dag og Modhi bød som alltid på et rikt faglig program, med både interne og eksterne foredragsholdere. Ca. 80 deltakere fra ulike kunder innen bank/finans, var til stede.

Terje Kvitrud, adm.dir Modhi Norge og Rolf Eek-Johansen, adm.dir Modhi Finance, ønsket velkommen og orienterte om Modhis hovedsatsningsområder: kjøp av inkassoporteføljer og inkasso. Nytt fra Modhi er, blant annet, ny brand , ny lokasjon, nordisk aktør, eget analysemiljø på 15 personer og økt fokus på purretjenester. Temaer fra bransjen var ny inkassolov (ligger pt hos Justisdept.) og nytt inkassoregister (et Luksusfellens Drange/Kvadsheim-prosjekt).

Terje Kvitrud orienterte også om inkassoutviklingen i Norge. Etter lunch var det, blant andre, Modhis juridiske avdeling sin tur; ved advokat Glenn Lorentzen, med «Nytt på nytt - nytt fra lovgiver, rettspraksis og Finansklagenemnda». Credit News vil snart publisere saker med utgangspunkt i de to sistnevnte foredrag . Følg med !

05.10.21

Counterparty Credit Risk

A comprehensive overview of counterparty credit risk.

This course covers all aspects of counterparty credit risk (CCR) in OTC derivatives. A short background on the evolution of the OTC market and the recognition of CCR is followed by detailed discussions on risk mitigation techniques, measuring exposure, default probabilities and credit curves, stress testing and regulatory capital requirements.

CVA, DVA and the other valuation adjustments are also covered along with wrong way risk. Kilde: moneco.com

Les mer
14.06.21

Kredinor: “Hva skjer etter koronaen?”

Velkommen til direktesending hvor programleder Håkon Haugsbø har med seg fremragende fagpersoner i studio.

Kredinor har gleden av invitere til direktesending fra studio, hvor vi har fått med oss et panel av dyktige fagprofiler til å snakke om tema; hva skjer etter koronaen?

Dato: 19.05.2021 9:00. Kilde: kredinor.no

Les mer
07.05.21

Bisnode - en del av Dun & Bradstreet: Bli med på webinaret The Power of Data

Get the right data on Your side - Join our Power of Data event on May 27.

One thing is for sure: successful companies have data on their side. They make data-driven decisions and have digitalized their processes. How do they do it? Kilde: bisnode.no

Les mer
06.05.21

Fagwebinar om den nye finansavtaleloven - dette må du vite

Finans Norge inviterer til fagwebinar om den nye finansavtaleloven den 20. mai. Webinaret er rettet mot alle som vil ha behov for kunnskap om ny finansavtalelov frem mot ikrafttredelse, og særlig jurister.

På webinaret vil du få god oversikt over oppbygningen av ny finansavtalelov, og du vil blant annet få høre mer om endringer i ny lov, betydningen for banker for henholdsvis kreditt- og innskuddssiden og Finans Norges arbeid frem mot ikrafttredelse. Kilde: finansnorge.no

Les mer
26.04.21

Bisnode-webinar: Lær av de beste innen digitalisering – slik bruker de data

Webinar, 9. desember: Hvordan sikrer du deg en best mulig datastrategi for ditt selskap? Lær av toppledere i Europa, som deler erfaring med hvordan de lykkes med digitalisering og bruk av masterdata. Kilde: bisnode.no

Les mer
01.12.20

Likviditetsforum 2020

Likviditetsforum har siden slutten av 1990-tallet vært en årlig møteplass for ansatte i finansnæringen og relevante myndighetsorganer som arbeider innenfor områdene likviditet, finansiering og betalingsoppgjør.

25. november inviterer Finans Norge sammen med Spama til likviditetsforum 2020. Seminaret vil være heldigitalt, og sendes fra studio i gamle Deichmanske bibliotek. Kilde: finansnorge.no

Les mer
16.10.20

Foto: Ingjerd Grenne Thurmer, markedssjef i Kredinor

Kredinor hevder at det er viktig å bidra til høy kompetanse innenfor inkassofaget

For det første blir kvaliteten på kundeoppfølgingen bedre, og for det andre sikrer vi sunne økonomiske forhold i samfunnet.

Nyhet! Kredinor kompetanseweb – digitale inkassokurs.

Vi har gleden av å lansere Kredinor kompetanseweb – vår nye digitale læringsplattform med e-læringskurs innenfor inkasso. Kredinor har i en årrekke arrangert svært attraktive kurs og seminarer med inkassofaglig innhold, og har en klar ambisjon om å være ledende i markedet innenfor inkassofaget. Det nye tilbudet retter seg mot våre oppdragsgivere, kunder og samarbeidspartnere.

Endringer skjer raskt, og vår nye kompetanseweb skal være et sted for ferskvare, kursvirksomhet og oppfriskning av inkassofaglig kunnskap, sier Ingjerd Grenne Thurmer, markedssjef i Kredinor. – Ved å tilrettelegge for opplæring gjennom digitale kanaler styrker vi nå tilbudet til kundene. I fremtiden vil Kredinor kompetanseweb leve side om side med våre fysiske møteplasser, understreker hun. Kilde: kredinor.no

Les mer
04.10.20

Betalings-formidlings-konferansen 2020

Finans Norge inviterer 5. november til den årlige Betalingsformidlingskonferansen på Quality Hotel Expo, Fornebu. Målgruppen for arrangementet er alle som er interessert i digitalisering og betalingsformidling.

Konferansen har de siste årene samlet rundt 300 deltakere. Denne høsten tilbyr vi både fysisk deltakelse og digital billett til arrangementet. Kilde: finansnorge.no

Les mer
28.09.20

Hvordan lykkes med datadrevet markedsføring?

Bisnode-webinar: Invitasjon til webinar 17. september 2020: Lær om datadrevet markedsføring av de beste i Norden.

Vi byr vi på suksesshistorier, ekspertinnsikt og praktisk bruk av datadrevet markedsføring. Lær av de beste i klassen; Vipps, Elkjøp og Storytel med flere – og få de riktige verktøyene for å maksimere din digitale vekst.

Meld deg på her
06.09.20

Merverdiavgift ved tap på kundefordringer

Nytt momskurs!

Selger må innberette utgående merverdiavgift ved omsetning, uavhengig av om kunden har betalt eller ikke. Dersom kunden ikke betaler (ved kredittsalg), oppstår det et tap på en kundefordring. Kilde: sticos.no

Les mer
31.08.20

Norsk Kredittforum - Om kredittpolicy i krisetider

Invitasjon til frokostmøte og Generalforsamling

Vi har gleden av å invitere frokostmøte og Generalforsamling i Norsk Kredittforum den 4. juni kl. kl. 08.30-10.30. Med bakgrunn i den pågående koronaepidemien vil Per Einar Ruud bidra med et innlegg rundt tema kredittpolicy i krisetider. Han er en av bransjens mest erfarne fagpersoner innenfor kredittfaget, og har bl.a. erfaring fra tidligere kriser, helt tilbake til bankkrisen på slutten av 1980-tallet. I tillegg vil vi også kommentere rundt ny inkassolov som myndighetene etter all sannsynlighet har konkludert med innen 4. juni.

Les mer - Norsk Kredittforum - Program 4. juni 2020
25.05.20

Kredinor energiwebinar 3. juni 2020

Kredinor inviterer til energiwebinar!

“Hvordan påvirker fremtidige avtalevilkår nettselskapenes reguleringsmodell? Inkassobransjen står overfor store forandringer i rammebetingelser, og en ønsket retning fra myndighetene er at kreditor i større grad skal bære noe av risikoen og kostnaden i forbindelse med inndrivelse av pengekrav.”

Vi har invitert Patrick Narbel i AFRY til å forklare hvordan dette vil slå ut i nettselskapenes reguleringsmodel. Velkommen! Kilde: kredinor.no

Les mer
12.05.20

Sverige: Kreditchefs-forum

Kreditföreningen i samarbete med Credma tar ett initiativ till att skapa ett forum för kreditchefer med anledning av det rådande ekonomiska läget. Till en början bjuder vi in till digitalt möte via Zoom. Vår ambition är att vi ska träffas fysiskt regelmässigt när situationen tillåter det. Kilde: credma.se

Les mer
06.05.20

FCIB’s International Credit & Risk Management online course (ICRM)

FCIB’s International Credit & Risk Management online course (ICRM) is a comprehensive, in-depth 13-week course designed to educate entry-level professionals as well as senior-level executives about the intricacies of global credit and risk management. Kilde: fcibglobal.com

Les mer
29.04.20

Norsk Kredittforum - Invitasjon til frokostmøte og General-forsamling

Få en god start på dagen med frokost og faglig påfyll i Norsk kredittforum

Vi har gleden av å invitere til årets første frokostmøte 19. mars kl. 08.30-10.30, som etterfølges av Generalforsamling i Norsk Kredittforum kl. 10.30-11.00.

Vi får ferskvare om ny inkassolov ved Alexander Holand Nordahl som er leder av Virke inkasso, inkassobransjens interesseorganisasjon. I tillegg får vi et spennende innlegg ved Maria Edvardsen som er avdelingsleder og konsulent i Transcendent group, som vil ta for seg området styring og kontroll innenfor PSD2.

Les mer - Program 19. mars 2020
03.03.20

Norsk Kredittforum 2020 - velkommen til frokostmøter og general-forsamling

Vi i Norsk Kredittforum har gleden av å invitere medlemmene til frokostmøter og Generalforsamling. I tillegg jobber vi med kursmoduler for kredittfaglig oppdatering og utvikling. Det vil vi informere mer om under Generalforsamlingen den 19. mars 2020. Kilde: kredittforum.no

Les mer
06.02.20

Få en god start på dagen med vinneren av Kredittprisen 2019 og to gode gründerhistorier

Vi gleder oss til en rikholdig start på dagen hvor vi får høre Runar Bystrøm i Hertz fortelle om bakgrunnen som ledet til at han ble kåret til vinner av Kredittprisen 2019. I tillegg kommer Norges spenstigste gründer innenfor konferanser, Christoer Omberg, daglig leder i Oslo Businessforum. Sist, men ikke minst får vi et innlegg ved en annen gründer, Knut Magnus.

Jacobsen i crowdfundingselskapet Kredd, som har tatt mål av seg å snu opp-ned på nansmarkedet i Norge.

Påmelding - Norsk Kredittforum på Facebook, Eventbrite

Les mer - Program 5. desember 2019
18.11.19

PwCs Arbeidskapital-dag 2019

Dato: 28. november 2019 kl. 08:30 - 13:00. Sted: PwC-bygget i Bjørvika, Dronning Eufemias gate 71, Oslo.

Målgruppe: CFOer, Finansdirektører, Business Controllere, Økonomisjefer, Controllere Pris: Ingen seminaravgift Servering: Registrering og kaffe fra kl. 08:30 og avsluttes med mat og mingling.

Les mer
14.10.19

Norsk Kredittforum: Velkommen til frokostmøte, 5. september

- du får høre om en storstilt mobilisering for å lære unge mer om privatøkonomi - pluss at du får innsikt i hva som skal til for å bygge et godt compliancesystem

Vi kårer også årets kredittsjef. Vi starter med frokost kl. 08.30 og avslutter kl. 10.45.

På vårt siste frokostmøte før sommeren fortalte økonomiekspert og programleder Lene Drange om sitt arbeid for og med folk som havner i Luksusfellen. Denne gangen forteller fagsjef Hilde E. Johnsen i Finans Norge, om undervisningstilbudet som gis gjennom Skolemeny-nettverket for unngå at unge havner i Luksusfellen. I tillegg får vi en innføring i hvordan vi skal bygge et godt compliance system, fra partner Anne Christine Wettre i Advokatfirmaet Ræder.

Velkommen til frokost fra kl. 08.30 på Louise, Aker Brygge. Frokostmøtet er kostnadsfritt for medlemmer i Norsk Kredittforum, og koster kr 650,-, for ikke-medlemmer. Påmelding til post@kredittforum.no.

Les mer
19.08.19
Smarterebetaling.no er en blogg fra Modhi
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2022 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA