Credit News Inkasso
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 21.01.2022

Axactor med tap på over 420 millioner kroner i fjerde kvartal

- faller kraftig på Børsen.

Fredriksen-selskapet Axactor hadde et svært svakt fjerde kvartal, fremgår det av en oppdatering. Kilde: dn.no

Les mer
18.01.22

Foto: Ole Marius Thorstensen, fungerende administrerende direktør i Kredinor

Kredinor: Høye strømpriser – egen rådgivnings-telefon for energikunder

For å forebygge blant de som sliter økonomisk på grunn av høye strømpriser etablerer Kredinor en egen rådgivingstelefon. Vår hjelpetjeneste består av et eget spesialistteam som strømkunder, med en utfordrende økonomi, kan kontakte for å få hjelp.

–Kredinor Strømtelefon skal være en hjelpetjeneste til de som sliter økonomisk på grunn av høye strømpriser. Vi ønsker å forebygge de økonomiske problemene som nå er i ferd med å tårne seg opp, og støtte dem som har ekstra utfordringer, sier Ole Marius Thorstensen, fungerende administrerende direktør i Kredinor.

Kredinor er Norges største inkassoselskap, og følger opp ubetalte krav til om lag halvparten av det norske strømmarkedet. Så sent som i 2019 behandlet vi mer enn en halv million inkassokrav rettet mot norske forbrukere og bedrifter.

– Nå setter vi opp et eget spesialistteam som strømkundene kan kontakte for å få konkret hjelp, slik at de kan få kontroll med sin økonomi og sine utestående strømkrav, sier Thorstensen. Kilde: kredinor.no

Les mer
03.01.22

Inkassoregistrene skal rydde opp i en «jungel»

Det brukes uforholdsmessig mye tid på å kartlegge folks inkassogjeld, ifølge Forbrukerrådet. Nå kommer det inkassoregister fra både private aktører og bransjen selv. Kilde: dinside.dagbladet.no

Les mer
06.12.21

Inkassoselskap bekymret for betalingsevnen til folk i vinter

Inkassoselskapene Kredinor og Intrum frykter at flere får problemer med å betale strømregningene over nyttår, etter en høst med høye priser. Kilde: e24.no

Les mer
01.11.21

Foto: Bunny Nooryani Direktør Marked og Kommunikasjon

Lindorff bytter navn

Endelig får Lindorff bytte navn. Fire år etter sammenslåingen som skapte Intrum, kan inkassoselskapet endelig begynne å bruke navnet i Norge.

– Dette navnebyttet var planlagt allerede sommeren 2017, sier Bunny Nooryani, til KOM24. Kilde: kom24.no

Les mer
01.11.21

Collectia Group, som Crone AS er en del av, har kjøpt det norske inkassoselskapet Equity Gruppen AS

Sammen blir de en betydelig aktør i det norske markedet.

For å styrke sin posisjon i Norge ytterligere, har danske Collectia Group kjøpt opp det Tønsberg-baserte inkassoselskapet Equity Gruppen AS. Selskapet har de siste årene vist seg som et svært hurtigvoksende selskap med gode IT integrasjoner i ulike økonomisystemer, og med en stor kundeportefølje.

Dette er en del av en ambisiøs satsing som gruppen, sammen med Silverfleet Capital, har i de nordiske landene. Kilde: crone.no

Les mer
01.11.21

Kjempesmell for inkassogigant

Folks vilje til å betale gjeld er blitt dårligere.

Axactor stuper på børs etter å ha levert kraftig reduserte inntekter i tredje kvartal. Sjefen er bekymret for at folk heller bruker penger på feriereiser enn å nedbetale gjeld. Kilde: e24.no

Les mer
28.10.21

Dun & Bradstreet: Smartere kredittstyring

Reduser risiko og øk kontantstrømmen med automatisering.

Automatiserte løsninger med kvalitetsdata: Automatisering av credit-to-cash-prosessen kan hjelpe virksomheter til å optimalisere ressursene langt bedre. Dette gir kostnadsbesparelser og økt effektivitet.

I denne rapporten belyser vi noen av trinnene i credit-to-cash-prosessen, samt noen løsninger som kan forbedre og forenkle arbeidsflyten i din bedrift. Kilde: dnb.com

Les mer
26.10.21

Foto: adm. dir. i Modhi Norge, Terje Kvitrud

Modhi: Inkassoutviklingen i Norge

På Modhi Forum Bank Finans og Modhi Forum Faktura orienterte adm. dir. i Modhi Norge, Terje Kvitrud, om inkassoutviklingen i Norge.

Spørsmålet er jo: Hvordan står det egentlig til, etter pandemi og økonomisk krise? Økonomien har normalisert seg fra og med Juni måned. Når det gjelder boligprisene har den sterke veksten avtatt. Gjeldsbelastningen vil øke fremover. Betydelig mindre beløp til inkasso. Nivået faktisk under det det var før pandemien. Boomen kom aldri.

Noe økning i antall saker i første halvår men noe usikkerhet rundt tallene, i følge Finanstilsynet. 2-delt mislighold: Annen sammensetning av kravene. Flere har betalt gammel gjeld under pandemien. Halvering av inkassosalær. Usikkert hva den nye inkassoloven vil innebære. Vi har spart mere og hatt mindre forbruk. Privatøkonomien faktisk styrket under krisen.

Vi ser for oss: Endret forbrukeradferd, mange vil nok fortsatt ha litt «bremsene på» fremover. Det vil trolig, i økende grad, være «ut» å ha overforbruk. Noe koronaeffekt må påregnes , mest på grunn av internasjonale forhold. Større forskjell på fattige og rike.

Trolig vil det bli noe økning i konkurser, på grunn av at utsatt betaling av skatt og avgifter snart forfaller + økte strømpriser.

26.10.21

Foto: Rolf Eek-Johansen, adm.dir Modhi Finance

Modhi Forum Bank Finans 2021

Modhi var tilbake med sin årlige konferanse for bank/finans, 30.09 – 01.10 , på Scandic Hamar.

Modhi Norge AS er et heleid datterselskap av Modhi Finance AS, et selskap i SpareBank 1 Gruppen AS Konsern. Modhi Finance har siden 2010 kjøpt og forvaltet porteføljer av forfalte lån, kreditter og fakturaer, og har i 2020 tatt grep for å bli en av Nordens ledende leverandører innen inkasso og porteføljekjøp.

Credit News tok turen til Hamar på konferansens første dag og Modhi bød som alltid på et rikt faglig program, med både interne og eksterne foredragsholdere. Ca. 80 deltakere fra ulike kunder innen bank/finans, var til stede.

Terje Kvitrud, adm.dir Modhi Norge og Rolf Eek-Johansen, adm.dir Modhi Finance, ønsket velkommen og orienterte om Modhis hovedsatsningsområder: kjøp av inkassoporteføljer og inkasso. Nytt fra Modhi er, blant annet, ny brand , ny lokasjon, nordisk aktør, eget analysemiljø på 15 personer og økt fokus på purretjenester. Temaer fra bransjen var ny inkassolov (ligger pt hos Justisdept.) og nytt inkassoregister (et Luksusfellens Drange/Kvadsheim-prosjekt).

Terje Kvitrud orienterte også om inkassoutviklingen i Norge. Etter lunch var det, blant andre, Modhis juridiske avdeling sin tur; ved advokat Glenn Lorentzen, med «Nytt på nytt - nytt fra lovgiver, rettspraksis og Finansklagenemnda». Credit News vil snart publisere saker med utgangspunkt i de to sistnevnte foredrag . Følg med !

05.10.21

Avida säljer finsk portfölj av förfallna privata lån till Modhi

Avida har tecknat avtal om att sälja företagets portfölj av förfallna finska privatlån till inkassoföretaget Modhi. Försäljningen är den första transaktionen av denna typ för Avida, och den kommer att följas av flera liknande försäljningar i framtiden.

- Vi upplevde ett stort intresse för marknaden för vår finska privata låneportfölj, säger Pehr Olofsson, Interim CEO på Avida.

Efter en inledande fas med flera intressenter på köpsidan valde vi att teckna ett avtal med Modhi och deras finska verksamhet eftersom de erbjöd den bästa helhetslösningen för oss och Modhi har varit mycket transparenta och lätta att arbeta med i denna process.

Vi ser att denna försäljning kommer kunna följas av flera andra i framtiden när vi nu har en väl fungerande process och organisation på plats, och vi har visat marknaden att vi är en aktör att räkna med. Kilde: news.cision.com

Les mer
29.09.21

Foto: Audun Danielsen, kommersiell direktør i Kredinor

Kredinor: Glem boliglånsrenten: – Vi er langt mer bekymret for høyere strømpris

Kredinor er lite bekymret for at en renteøkning vil slå ut i økt inkassogjeld med det første.

Ca. 230.000 personer har betalingsanmerkninger i Norge. Det er denne gruppen som har størst betalingsutfordringer. Kredinor mener at gruppen i liten grad rammes av dagens renteøkning.

– De som har havnet i alvorlig økonomisk uføre eier oftest ikke sin egen bolig. Derfor vil dagens renteøkning bety lite for dem, sier kommersiell direktør Audun Danielsen i Kredinor.

Gruppen med de største betalingsutfordringene leier gjerne bolig. Ettersom leiekostnadene ikke påvirkes av renten, er strømprisen ifølge Kredinor en mye større trussel for gruppen. Kilde: kommunikasjon.ntb.no

Les mer
28.09.21

Foto: Magnus Solstad, analysesjef i Kredinor

Kredinor: Pandemien har gjort oss til bedre betalere

Det siste halvåret har nordmenn fått 1 milliard kroner mindre i betalingsanmerkninger. En slik nedgang i betalingsanmerkninger er første gangen Norge opplever på svært lang tid. Det har sammenheng med at folk bruker mindre, betaler tidligere enn før og unngår inkasso.

– Vi må antagelig mer enn 15 år tilbake i tid for å finne noe tilsvarende, jeg kan i hvert fall ikke huske å ha observert noe slikt. Inflasjon og innvandring, samt at en stadig større andel av befolkningen handler på kreditt, gjør at tallet normalt «alltid» skal stige, sier analysesjef i Kredinor Magnus Solstad.

Beløpet som er til betalingsanmerkning har gått ned med over en milliard kroner, fra 63,6 milliarder 1. januar i år til 62,2 pr. 1. august. Dette ifølge tall som Dun & Bradstreet, tidligere Bisnode, har utarbeidet på oppdrag for Kredinor. Kilde: kredinor.no

Les mer
28.09.21

Dun & Bradstreet: 6 tips for å få raskere betaling

En rask handel er ofte en god forretning. Likevel har mange foretak problemer med sene betalinger og kunder som ikke betaler i det hele tatt. Her er seks tips som øker sjansene for å få betalt i tide.

KJENNER DU DEG IGJEN? Å ikke få betalt kan få tøffe konsekvenser. Å få betalt kan være avgjørende for at du skal klare deg og kunne utvikle virksomheten. Så hvordan få kundene til å betale raskere? Ifølge kredittekspert August Molin i Bisnode er hemmeligheten å skape god struktur i betalingsrutinene.

IKKE VÆR BANK FOR DINE KUNDER: – Når du ikke får betalt i tide, er du bank for dine kunder i stedet for å la pengene styrke og utvikle ditt eget foretak.

Unngå å havne der og øk dine sjanser til å få betalt raskt ved å skape struktur i betalingsrutinene. Det mange glemmer er at det er mennesker, ikke foretak, vi gjør business med. Sikrer du god kontroll på betalingsprosessen, ligger du bedre an. Kilde: Liv Anne Holst, Head of Marketing and Communications i Dun & Bradstreet Norge/dnb.com

Les mer
20.09.21

Modhi nyter stor tillit i markedet og signerte flere store kontrakter i 2. kvartal

Etter en fin start på året med flere nye kontrakter i 1. kvartal, fortsetter finanskonsernet Modhi veksten og har inngått åtte nye betydelige kontrakter.

- Vi er veldig godt fornøyde med at vi i 2. kvartal har solgt hele spekteret av våre produkter og tjenester fra forward flow-avtaler til rene tredjeparts inkassotjenester, sier Abbe Fransson, CCO i Modhi Finance.

Flere av kontraktene er med nordiske selskaper, og er et resultat av Modhis satsning i Norge, Sverige og Finland.

- Det viser at vårt fokus på å optimalisere kundereisen og å opprettholde våre oppdragsgiveres omdømme, også når fordringene overdras til Modhi, gir oss betydelig tillit i alle markedene. Mye av årsaken til suksessen ligger i våre ansattes gode kompetanse i kommunikasjonen med kundene som skylder penger, understreker Fransson. Kilde: mynewsdesk.com

Les mer
13.09.21

Modhi: Alltid oppdatert saldo i kundereskontroen med gode integrasjons-løsninger

Løsninger som kobler regnskapsbyråets ERP-system sammen med inkassoselskapets fagsystem på en god måte, sørger for at saldoen alltid er oppdatert i begge systemer. Helt automatisk. Det gjør straks regnskapsmedarbeiderens jobb mye enklere.

Til tross for gode avtaler og klare rutiner for fakturering, er det ikke alle kunder som gjør opp for seg i tide – dessverre. I slike tilfeller må regnskapsførere brette opp ermene og gjøre det de kan for å få inn det de har utestående hos kundene sine. Denne prosessen er sjelden veldig givende, ettersom den hjemsøkes av en rekke manuelle arbeidsoppgaver og flere lover og regler som må hensyntas.

Ikke minst er risikoen for feil og menneskelig svikt betydelig, når både purreprosessen og oppdateringen av kundereskontroene er preget av mye manuelle prosesser og tidkrevende arbeid

Heldigvis finnes det innovative og digitale integrasjonsløsninger på markedet, som automatiserer disse prosessene, reduserer risikoen for menneskelige feil og sørger for at saldoen alltid er oppdatert med riktige tall. Kilde: Petter Adde, Industry Lead/Strategic Sales i Modhi / smarterebetaling.no

Les mer
13.09.21

Inkassotallene bekymrer: - Ikke pent

Siden årsskiftet har det i snitt dukket opp nær 100 000 nye uløste saker hver måned. Kilde: borsen.dagbladet.no

Les mer
07.09.21

Slik unngår du foreldelse av dine fordringer

Har du krav til en privatperson eller en bedrift? Du kan gå på et økonomisk tap hvis du ikke kjenner til reglene rundt foreldelsesfrister på fordringer. Dette bør du vite for å unngå tap. Kilde: kred.no

Les mer
06.09.21

Foto: Bærekraftansvarlig Edda Flatlandsmo i Kredinor

Kredinor med bærekraft på agendaen

I tillegg til mer kundevennlige løsninger og raskere betaling vil digitaliseringen innenfor inkasso ha svært positive effekter knyttet til bærekraft. Kredinor anslår at de alene vil spare mer enn 700 trær årlig gjennom digitaliseringen av mer enn 9 millioner inkassobrev.

Selskapet har hatt bærekraft på agendaen i flere år. Tidligere i år ble Edda Flatlandsmo ansatt som bærekraftansvarlig i Kredinor, og hun vil sørge for å ha oppmerksomhet rundt bærekraft både i den daglige driften og som del av fremtidsplanene.

Edda Flatlandsmo har blant annet følgende kommentar til de positive effektene av digitaliseringen. - Det er en vinn-vinn-situasjon; vi reduserer miljøbelastningen, samtidig som vi sparer kostnader. I tillegg er våre oppdragsgivere og kundene deres, svært fornøyde med de digitale løsningene, som gjør det enklere å sende, motta og betale.

Les mer
30.08.21

Økning i inkassokrav blant husholdninger med lav inntekt

Den nyeste utgaven av Lindorffanalysen viser en økning i inkassosaker blant husholdninger i Norge som sliter med å betale nødvendige utgifter. Det er særlig dem med lav inntekt som har betalingsvansker. Kilde: lindorff.no

Les mer
25.08.21
Smarterebetaling.no er en blogg fra Modhi
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2022 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA