Credit News Kurs og Konferanser

Credit News: Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm

Få en god start på dagen med vinneren av Kredittprisen 2019 og to gode gründerhistorier

Vi gleder oss til en rikholdig start på dagen hvor vi får høre Runar Bystrøm i Hertz fortelle om bakgrunnen som ledet til at han ble kåret til vinner av Kredittprisen 2019. I tillegg kommer Norges spenstigste gründer innenfor konferanser, Christoer Omberg, daglig leder i Oslo Businessforum. Sist, men ikke minst får vi et innlegg ved en annen gründer, Knut Magnus.
Jacobsen i crowdfundingselskapet Kredd, som har tatt mål av seg å snu opp-ned på nansmarkedet i Norge.
Påmelding - Norsk Kredittforum på Facebook, Eventbrite
Les mer - Program 5. desember 2019
18.11.19
 

PwCs Arbeidskapital-dag 2019

Dato: 28. november 2019 kl. 08:30 - 13:00. Sted: PwC-bygget i Bjørvika, Dronning Eufemias gate 71, Oslo.
Målgruppe: CFOer, Finansdirektører, Business Controllere, Økonomisjefer, Controllere Pris: Ingen seminaravgift Servering: Registrering og kaffe fra kl. 08:30 og avsluttes med mat og mingling.
Les mer
14.10.19
 

Norsk Kredittforum: Velkommen til frokostmøte, 5. september

- du får høre om en storstilt mobilisering for å lære unge mer om privatøkonomi - pluss at du får innsikt i hva som skal til for å bygge et godt compliancesystem
Vi kårer også årets kredittsjef. Vi starter med frokost kl. 08.30 og avslutter kl. 10.45.
På vårt siste frokostmøte før sommeren fortalte økonomiekspert og programleder Lene Drange om sitt arbeid for og med folk som havner i Luksusfellen. Denne gangen forteller fagsjef Hilde E. Johnsen i Finans Norge, om undervisningstilbudet som gis gjennom Skolemeny-nettverket for unngå at unge havner i Luksusfellen. I tillegg får vi en innføring i hvordan vi skal bygge et godt compliance system, fra partner Anne Christine Wettre i Advokatfirmaet Ræder.
Velkommen til frokost fra kl. 08.30 på Louise, Aker Brygge. Frokostmøtet er kostnadsfritt for medlemmer i Norsk Kredittforum, og koster kr 650,-, for ikke-medlemmer. Påmelding til post@kredittforum.no.
Les mer
19.08.19
 
Foto: Arthur Buchardt

Arthur Buchardt på Conectos Connecting Bank/Finans

- Årets Connecting Bank/Finans gikk av stabelen 22-23. mai. Stedet var Wood Hotel – også kalt Mjøstårnet – i Brumunddal
Hotellet som åpnet dørene i mars 2019 er verdens høyeste trehus og troner 86 meter over bakken. Bygget er basert på kortreiset materiale i moderne design. Hva var vel mer naturlig for Conecto enn å invitere forretningsmannen, eiendomsutvikleren, hotellmagnaten og brumunddølen Arthur Buchardt, mannen bak det hele, til å fortelle om eventyret, «fra ide til virkelighet».
Buchardt fortalte levende og humoristisk om hvordan ideen om Mjøstårnet kom. – Det var knyttet til alle politikernes oppfordringer om det grønne skiftet, miljøhensyn, bærekraft og at ting skal være kortreist. Og da skulle det bli et levende eksempel på akkurat det. Trematerialet (limtre) som er brukt til å bygge hotellet kommer fra Ringsaker.
Buchardt fortalte at det var tilfeldigheter som fikk han til å bli forretningsmann. Jeg begynte i min eks-svigerfars rørleggerbedrift i Brumunddal etter at jeg begynte på BI, og så begynte jeg med eiendom, etter å ha solgt bedriften til ABB, på 70-tallet.
Den viktigste drivkraften, i en alder av snart 71 år, er fremdeles å ha det moro. Pluss å skape noe som er viktig for lokalsamfunnet.
Les mer om Mjøstårnet her: https://www.bing.com/videos/search?q=Mj%c3%b8st%c3%a5rnet&view=detail&mid=BBC150BC2DFB81423594BBC150BC2DFB81423594&FORM=VIRE
Les mer
29.05.19
 
Foto: Salgsdirektør Terje Kvitrud i Conecto

Connecting bank/finans 2019

- Conecto med sin årlige konferanse for bank/finans, 22-23. mai, på det nye Wood Hotel (Mjøstårnet), i Brumunddal
Conecto AS er en av landets ledende aktører innen betalingsoppfølging og inkasso. De har i dag 150 ansatte fordelt på tre fysiske lokasjoner, og omsatte i 2017 for 199,5 MNOK. Conecto er et heleid datterselskap av Sparebank 1 Gruppen AS.
Credit News tok turen til Brumunddal på konferansens første dag og Conecto bød som alltid på et rikt faglig program, med flere av sine egne, dyktige foredragsholdere, på årets konferanse for bank og finans.
Ca. 70 deltakere fra ulike kunder innen bank/finans, var til stede. Salgsdirektør Terje Kvitrud ønsket velkommen, før Arthur Buchardt, forretningsmann, eiendomsutvikler og hotellmagnat (mannen bak Wood Hotel), tok over med foredraget «Fra idé til virkelighet» (se egen sak). Elisabeth Holvik, sjefsøkonom i Sparebank 1 Gruppen, snakket så om «Handelskonflikter og svak vekst globalt, hvordan vil det påvirke norsk økonomi?». Å forstå Kina er viktig; de utfordrer med egen vekstmodell.
Terje Kvitrud orienterte så om inkassoutviklingen i Norge, blant annet med vekt på hva som påvirker de økonomiske prioriteringene til skyldnerne. Etter lunch var det Conectos juridiske avdeling sin tur; ved advokat Glenn Lorentzen, med Nytt på nytt - nytt fra lovgiver, rettspraksis og Finansklagenemnda.
Credit News takket så for seg- og vil fremover publisere saker, med utgangspunkt i noen av de temaene som ble behandlet på konferansen. Følg med fremover!
28.05.19
 

Crowdfunding-nytt

Frokostmøte om lånebasert crowdfunding
Crowdfunding er på full fart inn i Norge, men det er fortsatt uklart hvordan dette bør reguleres. Forslag til regulering er ute på høring.
Finans Norge, Norsk Crowdfunding Forening og NCE Finance Innovation inviterer til et frokostseminar om behovet for denne formen for lån til bedrifter og hvordan det bør reguleres. Kilde: finansnorge.no
Les mer
24.05.19
 

Frokostmøte Norsk Kredittforum

- vi har gleden av å invitere til frokostmøte i Norsk Kredittforum, torsdag 9. mai 2019
Vi starter med frokost kl. 08.15 og foredrag fra kl. 09.00. Sted: Louise Restaurant, Aker Brygge.
Vi får besøk av Lene Drange, programleder i TV-programmet Luksusfellen, og analysesjef Dina Pchelina fra Bisnode. Lene tar oss med på innsiden av Luksusfellen og Dina snakker om kreditt-scoring på godt og vondt.
Frokostmøtet er kostnadsfritt for medlemmer av Norsk Kredittforum / Ikke-medlemmer betaler kr. 600,-, inkludert frokost. Ta gjerne med en kollega.
Påmelding så snart du kan, til post@kredittforum.no Med vennlig hilsen Styret v/Ingjerd Thurmer, Norsk Kredittforum.
Les mer - Påmelding
01.05.19
 

Hvor ligger framtidens eksport-muligheter?

- eksportmarkedene er i stadig endring og konkurransen med utenlandske aktører er hard
I sum er Norge det OECD-landet som har tapt størst markedsandeler målt i eksportvolum de siste 20 årene.
Vi trenger flere og sterkere eksportnæringer til omstillingen, og kanskje er det akkurat din bedrift som sitter på ideen som skal blir vår neste eksportsuksess? Kilde: eksportkonferansen.no
Les mer
24.04.19
 

Smarte Beslutninger 2019

Bisnode-seminar: Fremtidens virksomhet: Hvordan sikre vekst i morgendagens marked?
- Palma, Mallorca. 12. - 15. september.
Forventningene som stilles til en moderne virksomhet er i sterk endring. Å skape vekst i fremtiden vil kreve et annet fokus og stor effektivitet i både organisasjon, ledelse og verdikjede. Kilde: bisnode.no
Les mer
09.04.19
 
Foto: Tor Berntsen, adm. direktør i Kredinor SA

Stor interesse for Kredinors fagseminar bank/finans

- Kredinors fagseminar bank/finans 2019 ble arrangert i Oslo, 04. april
Kredinor opplever en stadig større etterspørsel etter sine inkassotjenester innenfor bank og finans. Kjernen i å lykkes innenfor denne bransjen er god håndtering av sluttkunden. Seminaret, som har blitt arrangert helt siden 2005/06, var meget godt besøkt, noe som viser en sterk bransjeinteresse for dette arrangementet.
Fagseminaret tar for seg, blant annet, kredittfaglige og juridiske problemstillinger for bank- og finansnæringen. Deltakerne ble først ønsket velkommen av Kredinors adm. direktør,Tor Berntsen. Han la vekt på/poengterte en del forhold i lys av de kommende endringer i Inkassoloven og den siste tids mediaoppslag om inkassobransjen og spesielt innfordring av småkrav.
Som alltid var Kredinors egne krefter på plass med interessante foredrag. I år var det Baard Sig. Bratsberg, Mathias F. Seierstad Haugan, Elisabeth Selvik, Andreas Komnæs, Siri Jensen og Magnus Solstad som holdt foredrag innfor sine respektive fagfelt.
Eksterne forelesere var Technoguru Silvija Seres som gav en fersk oppdatering på tech og fremtid og Samfunnsøkonom Arne Jon Isachsen, professor ved Handelshøyskolen, som tok for seg den økonomiske utviklingen i Norge.
I løpet av den innholdsrike dagen fikk deltakerne også nyte en helaften med middag og underholdning.
09.04.19
 
   
 
Abonnementspriser – Credit News
 

Credit News: Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm

 
 
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2009 Credit News - Org.nr.: 988 295 515 MVA
 
Nyhetsbrev fra Credit News