Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 20.04.2024
Foto: Iman Winkelman leder for Virke inkasso

Ny leder for Virke inkasso

Iman Winkelman har overtatt som konstituert leder av Virke inkasso

Virke inkasso er hoved- og arbeidsgiverorganisasjon for den norske inkassonæringen og organiserer majoriteten av norske inkassobyråer. Winkelman varsler økt innsats for å posisjonere inkassonæringen i møte med viktige prosesser av politisk og omdømmemessig karakter. Iman Winkelman (33) kommer fra stillingen som fagsjef i Hovedorganisasjonen Virke, og har tidligere vært ansatt i ulike stillinger innenfor politikk og kommunikasjon i ulike virksomheter. Av utdanning er Iman siviløkonom med fordypning i økonomisk styring og prosjektledelse.

VARSLER LØFT - Winkelman er opptatt av å posisjonere inkassonæringen i møte med viktige prosesser av politisk og omdømmemessig karakter. Spesielt er Iman opptatt av å få frem inkassobransjens viktige rolle når det gjelder å sørge for et velfungerende næringsliv der bedriftene gis trygghet for at de mottar oppgjør ved salg av varer og tjenester. Som siviløkonom kjenner Iman godt til utfordringene som er knyttet til stram likviditet, og mener det er avgjørende at man har tilgang på en velfungerende inkassonæring som sørger for at de som anskaffer varer og tjenester, gjør opp for seg innen fastsatt tid. Iman er også opptatt av at inkassobyråene spiller en stadig viktigere rolle i mange virksomheters kundereise, og at dette bidrar til å utvikle en stadig mer profesjonalisert inkassonæring som medvirker til å skape merverdi for næringslivet gjennom service og kompetanse om betalingsoppfølgning. I neste omgang vil dette også medvirke til at inkassobyråene forsterker virksomhetens konkurransekraft gjennom økt kundelojalitet sammenlignet med om dette hadde blitt fulgt opp i egenregi av virksomheter uten den kompetansen som inkassobyråene sitter på.

POLITISKE PROSESSER - Iman har selv bakgrunn fra politikk, og har vært både ansatt og tillitsvalgt i Unge Høyre og Høyre. Nå er han opptatt av å bidra til utvidet innsikt om inkassobransjen blant våre fremste folkevalgte. Dette som utgangspunkt for å oppnå endringer i viktige rammebetingelser som står i veien for å beholde og forsterke gode og robuste selskaper innen næringen. Iman tror nøkkelen til utvidet forståelse om inkassobyråenes nærings- og samfunnsbidrag går gjennom dialog der man hjelper politikerne til å lykkes med det tverrpolitiske ønsket om høy verdiskaping og full sysselsetting i Norge. Han ser også frem til å kunne ta politikere med på besøk til alle de flotte medlemmene av Virke inkasso for å avlive mytene enkelte fortsatt måtte ha om bransjen.

LYTTE OG LÆRE - Iman er opptatt av å være tilgjengelig for medlemmene, og ser frem til å lære inkassobransjen bedre å kjenne. Han har allerede rukket å besøke enkelte aktører i bransjen, men vil fremover prioritere å lytte og lære til alle de gode historiene om hvordan inkassonæringen hjelper norsk næringsliv. Det er også gjennom denne typen dialog og samarbeid man ofte identifiserer de relevante problemstillingene en bransjeforening som Virke inkasso må ta tak i. I Virke har Iman også jobbet tett med blant annet regnskapsbransjen, og han representerer også Hovedorganisasjonen Virke i det regjeringsoppnevnte revisorlov og regnskapsførerlovutvalget. Arbeidet knyttet til dette vil være nyttig også for å bistå inkassobransjen på en god måte.

FRITIDEN - Ved siden av jobb, befinner Iman seg midt i en travel tilværelse som småbarnsfar til to barn på 6 og 3 år. Mange stusser på hans navn, og her kan vi avsløre at Iman er født i Nord-Norge, men har nederlandske foreldre. Etter 19 år på Fauske flyttet Iman til Oslo, men er nå bosatt på Lørenskog like utenfor hovedstadens grenser.

28.06.17
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA