Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 19.04.2024
Foto: (f.v.) Adm. direktør Tor Berntsen, Kredinor og direktør Jørgen René Byrholt Købmandstandens Inkasso Service

Kredinor kjøper dansk inkassoselskap

Det norske inkassoselskapet Kredinor SA har nå kjøpt Danmarks eldste inkassoselskap, Købmandstandens Inkasso Service A/S (KIS) med hovedkontor i Ballerup, utenfor København.

- Vi er fantastisk glade og stolte over vår nye base i Danmark, forteller administrerende direktør Tor Berntsen i Kredinor, og legger ikke skjul på at kjøpet av KIS både er et ønske-scenarie og starten på et nordisk eventyr.

LANGVARIG SAMARBEIDE GJENNOM EUROPEAN COLLECTORS ASSOCIATION - Kredinor har hatt virksomhet i det norske markedet i 112 år og er i dag Norges største inkassoselskap målt i antall saker og nest størst målt i omsetning. For å sikre ytterligere vekst har det vært naturlig å se utenfor Norge. Med etablering i Sverige, som ble kunngjort for kort tid siden og nå kjøpet av KIS, styrker Kredinor sin posisjon overfor eksisterende kunder som etterspør inkassoløsninger på tvers av landegrenser. Kredinor har gjennom flere år samarbeidet med KIS gjennom organisasjonen European Collectors Association, som består av europeiske inkassoselskap. - Vi ønsker å tilby et felles nordisk alternativ til alle våre nåværende kunder i Norge, og har derfor etablert oss med nytt selskap i Sverige og kjøpt Købmandstandens Inkasso Service A/S i Danmark, sier Tor Berntsen og fortsetter: Vi har kjent Købmandstandens Inkasso Service som en seriøs, kompetent og veldrevet partner siden 1984 så det var helt naturlig for oss å starte der da vi så på Danmark. Vi har 500 dyktige medarbeidere i Norge som håndterer 1,6 millioner inkassosaker og har kontorer i 11 større byer, så tiden var inne til å se ut over Norges grenser, fortsetter Tor Berntsen.

FAMILIESELSKAP SELGER TIL KREDINOR - Selgeren av KIS er Lone Zangenberg, som er 3. generasjon eier av familieselskapet. Hun var ikke i tvil da Kredinor tok kontakt med henne. – Tor Berntsens plan om et sterkt nordisk inkassoselskap med KIS som den danske delen var helt riktig fra første dialog i november 2016, sier Lone Zangenberg. – Selv om det er mange følelser involvert i å selge familieselskapet etter så mange års eierskap, var det fornuftig både for meg og KIS sine dyktige medarbeidere, forteller Lone Zangenberg. – Kredinor er den rette kjøper på det rette tidspunkt, og jeg var svært glad for å fortelle nyheten om handelen til våre medarbeidere tidlig på dagen i går.

EN UTFORDRER I DET DANSKE MARKEDET - Med dette kjøpet skjerper Kredinor konkurransen i det danske inkassomarkedet, hvor Lindorff og Intrum Justitia hittil har vært de største nordiske aktørene. –Vi har en klar ambisjon om vekst og har som mål å bli et dominerende selskap i Norden. Købmandstandens Inkasso Service A/S har 100% fokus på inkasso, men med overtagelsen vil Kredinor utvide med nye produkter og løsninger på det danske marked og ikke minst tilby en nordisk løsning, forteller administrerende direktør Tor Berntsen videre. – Vi vil utnytte synergier og gå inn for å bli den foretrukne nordiske partner innenfor inkasso, avslutter Tor Berntsen.

VIDEREFØRER DANSK LEDELSE - Det meste blir som før når kjøpsavtalen nå er formelt i orden. Direktør Jørgen René Byrholt fortsetter som daglig leder for inkassovirksomheten i Ballerup, utenfor København. - Vi er alle superglade for dette som er en god handel for alle parter. Jeg gleder meg veldig til å bli en del av Kredinor som vi har arbeidet så godt sammen med i over 30 år. Vi er enige om svært mange ting, og med Kredinors store organisasjon, ekspertise og engasjement i ryggen skal vi ut på et eventyr, avslutter Jørgen Rene Byrholt, direktør for Kredinor i Danmark. - For ytterligere informasjon og spørsmål kontakt: Adm. direktør Tor Berntsen, Kredinor - mobil: +47 (905) 34 636 eller direktør Jørgen René Byrholt - mobil: +45 2030 4468

Les mer - Kredinor kjøper dansk inkassoselskap

03.04.17
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA