Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 25.04.2024

Trenger nytt regelverk for privatleasing

Tar du opp et billån og kjøper deg ny bil er kjøpet regulert av forbrukerkjøpsloven, og finansavtaleloven tar vare på rettighetene dine som lånekunde

Oppstår det konflikter, har du gratis klageordninger som kan hjelpe deg. Velger du i stedet å lease bilen er det i liten grad regler som sikrer rettighetene dine.

– Forbrukere står i dag svakere rettslig ved leasing av bil, enn hvis de lånefinansierer et bilkjøp, forteller forbrukerombud Gry Nergård.

Det finnes i dag enkelte regler om leasing i forskrift om kredittavtaler, som blant annet regulerer oppsigelse. Men, forskriften dekker en veldig liten del av et stort og komplekst avtaleforhold. Den er utdatert, og ikke tilpasset dagens leasingprodukt. Selv om biler var nevnt i prosessen da reglene ble laget, var det pianoer og fjernsynsapparater som i størst grad ble leid ut på denne måten.

På bakgrunn av disse utfordringene ber Forbrukerombudet nå Justis- og beredskapsdepartementet om å vurdere en gjennomgang av forskriften, for å få på plass egne regler for privatleasing av bil. Kilde: forbrukerombudet.no

Les mer

11.04.16
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA