Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 19.04.2024
Foto: Christopher Vogt, leder av overvåk i Kredinor.

Unge langtidsskyldnere - fra vanskelige betalere til "pengebinge"

- Skyldnere som er overført til Kredinors avdeling for overvåk har gått fra å være vanskelige betalere til en liten «pengebinge» for våre oppdragsgivere, sier Christopher Vogt, leder av overvåk i Kredinor.

Proffseminaret 2015 presenterte Christopher Vogt og analysesjef Magnus Solstad tall som viser at nytenking og tålmodighet gir resultater: Skyldnere som ligger til overvåk hos Kredinor vil i løpet av 2015 innbetale betydelige beløp til sine kreditorer. I perioden fra 2010 er innfordringen på overvåk økt med over 400 %. Dette er penger kreditor egentlig har ansett som rent tap fordi det tidligere har vist seg at skyldner ikke har betalingsevne.

- Kapitalen som tilbakeføres er et resultat av presise modeller for å identifisere skyldnere som har fått betalingsevne, sier Magnus Solstad, men det alene er ikke nok, fortsetter han. For oss har det vært like viktig å finne kreative løsninger for informasjonsinnhenting utenfor de ordinære kanalene. Det kan være arbeidsledige som markedsfører sin nye jobb i sosiale medier eller hi-fi-entusiaster som skriver detaljert om verdien av utstyret de har på ulike brukerforum.

Les mer - UNGE LANGTIDSSKYLDNERE - FRA VANSKELIGE BETALERE TIL «PENGEBINGE»

13.01.16
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA