Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 25.04.2024
Foto: Anders Thoresen står bak Lederkilden.no som nå er integrert i FINALE Årsoppgjør.

Kilde til innsikt

- Når den økonomiske «helsesjekken» bare er ett klikk unna, tror Anders Thoresen flere vil ta initiativ til rådgivende kundesamtaler. Lederkildens «Regnskapsanalyse med risikovurdering» integrert i FINALE Årsoppgjør gir i alle fall det perfekte utgangspunkt for en god prat.

– Ingenting er vel mer inspirerende enn å bli kontaktet av noen som virkelig har satt seg inn i selskapet ditt, og dine potensielle utfordringer, mener Thoresen. «Helsesjekken» er en analyse som gir regnskapsførere og revisorer enda en mulighet til å komme bedre i kontakt med kundene sine for å tilby flere tjenester. Har du FINALE Årsoppgjør er det bare å klikke på «Regnskapsanalyse fra Lederkilden», så får du en side gratis rapport med konklusjoner om selskapets helsetilstand. Er du abonnent på lederkilden.no får du en dyptpløyende rapport, og du kan drille deg ned for å forstå årsaksforhold og historisk utvikling. Mange av de samme verktøyene som brukes ved en kredittvurdering danner grunnlaget for statusrapporten.

15 minutter påfyll - Thoresen er gründer og daglig leder i Lederkilden.no. Til daglig jobber han som rådgiver og er partner i DHT Cooperative Services. Tilbake i studietiden fikk han ideen om å tilgjengeliggjøre mye og pålitelig informasjon på en kort, lettfattelig måte slik at det var mulig å gi seg selv et raskt faglig påfyll, og etter 15 minutter få oversikt i hvordan en kan tilnærme seg en aktuell problemstilling. Når det i tillegg er en rød tråd mellom denne kompetansen og de verktøyene som skal brukes, har du mulighet til å jobbe effektivt. Han er nå både stolt og glad over at Lederkildens verktøy er blitt integrert i FINALE.

– Det tar noen få sekunder fra du bestiller analysen til du kan navigere deg rundt i den, forklarer han. – Vi tilbyr et helikopterblikk, en helhetlig økonomisk helsesjekk som både for din egen del som regnskapsfører eller revisor, og for kunden din, vil gi nyttig innsikt i bedriften. Her er mange inngangspunkt til samtaler med kunden, og resultatene er enkelt grafisk illustrert i rapporten, som du kan legge egen logo på før du presenterer den. – Verktøyet gjør en kraftig overordnet analyse, basert på de tre siste regnskapsår. Gjør du den fra FINALE Årsoppgjør er du ikke avhengig av at siste regnskap er registrert i Brønnøysund, men verktøyet bruker det sist oppdaterte tallmaterialet som FINALE Årsoppgjør gir tilgang til. Du kan også kjøre analysen basert på prognosen for å vurdere den økonomiske risikoen selskapet har ved eventuelle planer som er lagt.

70 eksperter - Lederkilden har holdt på i 10 år med å lage kjappe og pedagogisk anvendbare oppslagsverk og verktøy på nett. – Vi har knyttet til oss 70 eksperter og har laget hurtigguider innen ulike tema. Det er bare å skrive inn søkeord, så kan du kjapt friske opp kunnskap det er lenge siden du har brukt, eller få forklaring på begrep og innføring i temaer som er mer ukjente. Den siste tiden merker selskapet at det er et temposkifte i interessen for de web-baserte tjenestene. Flere etterspør tilrettelagt informasjon, og setter pris på at andre har gjort utsilingen av ikkerelevante opplysninger.

Kravene Lederkilden setter til seg selv er at informasjonen skal være tung nok faglig, tidsmessig overkommelig å sette seg inn i, presentert gjennom verktøy du forstår. Lederkilden har et bredt spekter av brukere innenfor små og mellomstore bedrifter og ikke minst deres rådgivere (regnskapsfører, revisor, rådgiver i bank). – Fagstoff fra Kompetansebasen er naturlig integrert i helsesjekken slik at du som bruker kan friske opp den faglige forståelsen av regnskapsanalysen, forstå hva som er bra og dårlige nivåer på nøkkeltall, få innsikt i årsaker til høy risiko samt innspill til hva en kan gjøre for å forbedre situasjonen. På denne måten kan en raskt forberede seg til og får trygghet i kundemøter. Vi får svært gode tilbakemeldinger på dette verktøyet, forsikrer Thoresen.

08.07.15
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA