Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 25.04.2024

Betaler ikke boliglånet

- Når personer med høy inntekt havner i betalingsvansker er det ofte renter og avdrag på hus- og billånet som forblir ubetalt.

I mange tilfeller fører kortsiktige likviditetsutfordringer eller ren glemsel til inkassovarsel. Normalt finner derfor mange inkassosaker en relativt rask løsning. Vi har i denne analysen sett på hvilke krav som dominerer hos personer som havner i betalingsvansker over tid, i dette tilfellet saker som ikke er løst etter 60 dager.

IKKE LIKE SIKKERT

For de høyere inntektsgruppene er en dominerende andel av beløpene knyttet til sikret kreditt – i hovedsak boliglån. Vi har også sett at antall inkassosaker har den største prosentvise økningen i disse inntektsgruppene. Usikret kreditt, billån og leasing er overrepresentert i gruppen med høy inntekt. Offentlige krav, handel og telekom står fortsatt for flest inkassosaker, uavhengig av inntekt. Forskjellen er at beløpene i hver sak ofte er mindre enn for de førstnevnte kategoriene.

FORSIKRING OG HANDEL

For de lavere inntektsgruppene er en relativt høyere andel av den forfalte saldoen knyttet til forsikring, handel og offentlige krav, også for krav som ikke er gjort opp etter den omtalte 60-dagersgrensen. Men også her dominerer sikret og usikret kreditt dersom man ser på beløpenes størrelse.

Les mer - LINDORFFANALYSEN 4. UTGAVE 2014

27.01.15
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA