Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 25.04.2024
Foto: kommunikasjonsdirektør Stig Inge Eikemo i Lindorff i Norge.

Nordmenn ryddet i økonomien før ferien

- Mange nordmenn brukte årets feriepenger til å betalte ned inkassogjeld, viser tall fra Lindorff. I løpet av juni kvittet nordmenn seg med hele 550 millioner kroner i inkassogjeld.

- Feriepenger er et etterlengtet pusterom om man har svak økonomi, og det er mange som benytter denne muligheten til å kvitte seg med inkassogjeld, sier kommunikasjonsdirektør Stig Inge Eikemo i Lindorff Norge.

100 millioner mer. - I løpet av feriepengemåneden juni betalte nordmenn ned 100 millioner kroner mer i inkassogjeld, enn i gjennomsnittsmåneden tidligere i år. Dette utgjør en økning på 22 prosent. Til sammen var det hele 103 000 personer som betalte inkassosaker i juni. - Det er svært positivt at folk tar en ryddesjau i egen økonomi og betaler inkassosaker før ferien begynner. Med godt avstemt forbruk i ferien er det mange som kommer til å møte høsten med ryddig privatøkonomi, sier Eikemo

Fornuftig kredittkortbruk. - Heldigvis er nordmenn også generelt flinke når de bruker kredittkortene i feriene sine, og avpasser forbruket til det de har råd til å betale når høsten kommer. Det er en myte at det kommer en bølge av inkassosaker fra kredittkort rett over ferien, sier Eikemo.

De yngre blir stadig flinkere. - 31-50 åringene står for de største innbetalingene i juni, det er også denne gruppen som har mest inkassogjeld. Yngre aldersgrupper (18-30 år) har de siste årene har blitt stadig flinkere til å prioritere inkassoregninger når feriepengene kommer. Denne gruppen har hatt en økning i inkassoinnbetalingene på hele 39 prosent sammenlignet med juni for fire år siden.

Nordlendingene kvitter seg med mest inkassogjeld. - I Oslo ble det betalt inkassosaker for bortimot 60 millioner kroner i juni. Oslo inntar dermed topplasseringen i Norge, etterfulgt av Akershus og Hordaland. Ser man derimot på innbetaling per person med inkassosak, er det nordlendingene som topper innbetalings-statistikken. På de neste plassene kommer Sogn og Fjordane og Finnmark. For mer informasjon eller data kontakt: Stig Inge Eikemo, Kommunikasjonsdirektør i Lindorff Norge. (47 90 07 03 84), (47 24 16 25 10), Stig-Inge.Eikemo@lindorff.com

12.08.14
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA