Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 19.04.2024
Norgeskartet viser kredittverdigheten til personer og utvikling fordelt på fylke. Kartet til venstre viser en rangering basert på andel personer med inkassosak per fylke og kartet til høyre viser endring i antall personer med inkassosak i forhold til samme kvartal i fjor.

Mest inkasso i Finnmark

- Andelen inkassosaker per innbygger er uendret fra forrige kvartal, med Finnmark i toppen.

Bruker mer tid

Vi har målt hvilket fylke som i snitt bruker lengst tid på å betale en inkassosak innenfor 90 dager fra saken kommer til inkasso. Sør-Trøndelag, Aust- og Vest-Agder er de fylkene som har hatt størst økning i tiden de bruker på å betale en inkassosak. Fra 2012 til 2013 har snitt-tiden økt med 6,8 prosent. Sammenlignet ligger Finnmark på 4,9 prosent.

Løser færre saker

Agder-fylkene opplever en bekymringsfull utvikling når det gjelder antall saker som blir gjort opp innenfor 90 dager. Fra 2012 til 2013 har andelen løste saker blitt redusert med 16,2 prosent i Aust-Agder og 13,3 prosent i Vest-Agder. I motsatt ende av skalaen finner vi Hedmark, Oppland og Hordaland, der utviklingen for øyeblikket er positiv. Det er interessant å se at Hedmark er et av fylkene med høyest mislighold, men en av de fylkene med mest positiv utvikling på tid og andelen løste saker.

Les mer fra LINDORFFANALYSEN - 2. UTGAVE 2014

01.07.14
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA