Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 20.04.2024

Kredinor med ny markedsrapport

- Kredittpolitisk utsyn 2014

I forbindelse med dette arrangerte Kredinor frokostmøte på Radisson Blu Plaza Hotel, tirsdag 29.4.

Kredinors adm. direktør, Tor Berntsen, og leder av forretningsutvikling, Geir Dyran, presenterte henholdsvis: - «Når betaler kundene og hvilken effekt har inkassoprosessene på betalingsatferd» og «Presentasjon av ny markedsrapport: Kredinor - Kredittpolitisk utsyn 2014».

Kredittpolitisk utsyn vil bli gitt ut 2 ganger i året, med en opsjon på ytterligere 2 ganger om det inntreffer hendelser som gir store utslag i det kredittpolitiske bildet Kredinor har.

Kredinor vil altså nå tilby sine kunder en helt ny analyse. Rapporten vil også være interessant for medier og myndigheter. Hensikten er å gi et kredittpolitisk perspektiv på effekten av den økonomiske utviklingen, basert på det skyldnerbildet Kredinor faktisk kan se, ut fra mottatte inkassosaker, utsendte purringer og utfallet av saker. Kredinor vil knytte makro-økonomiske faktorer som boligpriser, rentenivåer, strømpriser, sysselsetting og generell gjelds-belastning opp mot hvem som ser ut til å bli berørt av dette i form av betalingsproblemer.

Utviklingen på disse områdene benyttes til å sammenlikne trender i egen portefølje med markedet totalt – og den bransjen man konkurrerer i. Kredinor tror dette kan bidra med nyttige referanser for kundene. De kan blant annet vurdere om egen kredittpolitikk er effektiv eller ikke, og om det er kundegrupper med større risiko i deres portefølje.

Les mer - kredinor kredittpolitisk utsyn 1 2014

05.05.14
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA