Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 24.04.2024

Mars 2014: Oppdatering av det som rører seg i og rundt kredittfaget

Credit News som faglig møteplass: Credit News vurderer stadig endringer. Fortsett gjerne med deres innspill, råd og vink i den forbindelse. Forsinkelsesrente: Finansdept. har i forskrift fastsatt forsinkelsesrenten for første halvår 2014: Rentesatsen skal være 9,50 prosent p.a. Se forøvrig egen fag/temaside.

Kredittprisen: 2013-prisen ble vunnet av Terje Knudsen i Ikano. Credit News ser frem til kredittpris-foredraget, 4.april. Gjeldsregister: Credit News mener at det i Norge, til enhver tid, er flere tusen mennesker/skyldnere som må beskyttes mot seg selv. Derfor trenger vi gjeldsregister. Formen/omfanget er vi imidlertid adskillig mer usikker på. En aktør som Gjeldsoffer-Alliansen er for registeret, mens Datatilsynet er mot.

Konkurser: Konkurstallene (konkurser og tvangsavviklinger) fortsatte å synke noe i Februar. Etter en Desember som faktisk ble den verste av alle månedene i 2013; har nå både Januar og Februar kommet med litt lavere konkurstall. Se forøvrig egen sak.

Annet: Stig Rusten, informasjonsansvarlig i Aleneforeldreforeningen, benyttet anledningen, den 19.02, til å fyre av en skikkelig bredside mot norsk inkassobransje: http://www.aleneforeldreforeningen.no/nyheter/skyhye-inkassogebyrer.aspx Bransjen klarer sikkert å argumentere for seg og sitt. Jeg vil her bare kort få bemerke at bransjen som sådan er blant landets mest gjennomregulerte bransjer. Dessuten fungerer jo Inkassoklagenemda bra.

PS! Credit News som markedsplass: Vi har jo tradisjonelt solgt våre annonse/profilerings-flater til leverandører av produkter/tjenester som har høy relevans/nytteverdi for vår brukere, i deres daglige profesjon. Våre brukere er, i stor grad, folk som er engasjert innen praktisk økonomi og pengestrøm. I og med at vi har vokst betydelig, er det sannsynligvis nå enda flere som kan ha god nytteverdi av av å være synlige hos oss. Trafikkmessig har vi nå hatt to meget gode måneder, januar og februar. For detaljer, kontakt gjerne tom@creditnews.no Tlf. 91879440.

03.03.14
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA