Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 23.04.2024
Foto: administrerende direktør Tor Berntsen i Kredinor.

Kredinor og Aktiv Kapital innleder samarbeid i Norge

Partene innleder samarbeid knyttet til kjøp av porteføljer med misligholdt gjeld og innfordring av disse.

Samarbeidet innebærer at Kredinor, som inntil nå ikke har kunnet tilby sine kunder kjøp av kredittporteføljer, nå har en langsiktig og forutsigbar partner innenfor dette området. Markedet for kjøp og salg av kredittporteføljer i Norden har økt i aktivitet og omfang de siste årene, heter det i en pressemelding av 8.oktober.

Vi merker stor pågang fra kunder i ulike sektorer som ser verdipotensialet i en aktiv strategi for salg av kredittporteføljer. Med samarbeidet med Aktiv Kapital på plass beveger vi oss mot en totalløsning for håndtering av store fordringsmasser og styrker dermed relasjonen til våre viktigste kunder, sier administrerende direktør i Kredinor, Tor Berntsen.

Salg av porteføljer blir en stadig viktigere del av banker og andre utlånsaktørers samlede verktøy for risikostyring og lønnsomhet. Avtalen gjør at Kredinors kunder kan gjøre tidlige sonderinger rundt konsekvenser av et eventuelt salg, uten å forplikte seg eksternt gjennom en strukturert salgsprosess.

I tillegg til innfordring av porteføljer som Aktiv Kapital kjøper fra eksisterende kunder av Kredinor, innebærer avtalen samarbeid rundt analyse og verdivurdering.

For mer informasjon, kontakt: Tor Berntsen, Adm.dir., Kredinor - tel: 905 34 636 Jan Husby, Chief Information Officer, Aktiv Kapital - tel: 400 02 040.

Les mer

11.10.13
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA