Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 18.04.2024
Foto: Anette Romdahl, landsjef Norge i Alektum Group

Ny landsjef Norge i Alektum Group

Anette Romdahl, erfaren leder med lang bakgrunn fra bank/finans/forsikring, media og IT, har nylig begynt som landsjef Norge i Alektum Group

Credit News tok nylig en prat med Anette. Kan du fortelle oss litt om din yrkesaktive karriere? Ja, jeg startet min yrkeskarriere som konsulent innenfor strategi og organisasjonsutvikling i Cap Gemini. Der var jeg i nesten 7 år, og jobbet på prosjekter over hele verden og i en rekke ulike bransjer. Etter det jobbet jeg som markedssjef i Scandinavia Online i de hektiske dotcom-årene før jeg tok steget inn i bank/finans i 2003. I EnterCard ledet jeg forretningsområdet for re:member kredittkort og lån i mange år, og i Schibsted ledet jeg satsningen på sammenligningstjenesten Penger.no.

Min kjernekompetanse er innen forretningsutvikling, innovasjon, markedsstrategi, digitalisering og endringsledelse. Har også styreerfaring og Master of Management fra Handelshøyskolen BI (1992).

Anette, hva er det viktigste av dette du tar med deg inn i din nye jobb i inkassobransjen? Jeg er en kommersiell leder som har jobbet mye med virksomheter i vekst- og endringsfaser. Det kommer nok godt med i Alektum. Vi har en klar vekststrategi, og det er noe jeg har mye erfaring med. Videre er jo teknologi og digitalisering noe som ligger i ryggmargen for meg, og det blir jo bare viktigere og viktigere også i vår bransje.

Hva blir ditt hovedfokus fremover, i din nye jobb? Det er helt klart vekst. Vi er et internasjonalt konsern med store ambisjoner. Alektum finnes i 16 land i Europa, og ingen kan tilby bedre løsninger på tvers av flere land enn oss. Det gjør oss til det optimale valget for virksomheter som selv er i flere land eller som har skyldnere i flere land enn Norge. Hvordan ser du på Inkassobransjens «standing» i Norge i dag? Det har jo vært en del negativ omtale den siste tiden men Inkassobransjen er helt klart en viktig aktør i norsk næringsliv. Og en viktig samfunnsaktør. Det er jo vi som sørger for at resten av samfunnet kan stole på og regne med at avtaler blir overholdt. Blant oppdragsgiverne/fordringshaverne tror jeg bransjen generelt har god anseelse. For mange er vi en viktig bidragsyter til å sikre at den totale lønnsomheten blir god.

Uansett hva som skjer i bransjen fremover; vi i Alektum kommer til å holde full fart fremover. Vi skal utvikle oss i det norske markedet og har en svært god posisjon med et sterkt, internasjonalt konsern i ryggen , avslutter Anette Romdahl. Alektum Group har drevet virksomhet siden 1992, da de startet som et rendyrket inkassoselskap. Selskapet driver i dag virksomhet i 16 europeiske markeder, har ca. 500 ansatte og omsetter for over 1 milliard kroner.

30.04.19
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA