Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 23.04.2024
Foto: Iren Rutle, Direktør forretningsutvikling i Conecto

Digitalisering i inkassobransjen

Iren Rutle, Direktør forretningsutvikling i Conecto , på Connecting Konferansen, 2.november

Etter at Conectos Per Olov Sjøgren og Ane Wiig Syvertsen hadde ønsket velkommen- og Sparebankens Elisabeth Holvik hadde guidet deltakerne gjennom makrobildet, presenterte Iren Rutle noe av det som skjer i Conecto og i bank/finansbransjen generelt, av trender og nyheter. Teknologi muliggjør ny forretning i de fleste bransjer, inklusiv bank/finans. Dette vil påvirke både Conecto og Conecto sine kunder.

Det snakkes mye om at Norge har et av verdens mest effektive system og infrastruktur for betalingsløsninger. Det er spesielt 3 viktige drivere for digitalisering av betalingsløsninger i bank/finans: 1. Internett, 2. Smarttelefon og 3. Effektiv og digitalisert bankstruktur.

Trendene viser at flere handelsaktører ønsker å tilby sine kunder å handle på faktura, på samme måte som i netthandel. Denne utviklingen vil trolig over tid øke det norske fakturavolumet. Vi ser en tendens til at nett og fysisk handel smelter sammen til bare handel. Enkelhet vil være nøkkelen for de aktørene som lykkes i markedet, og etablerte banker utfordres av nisjeaktører.

Sammen med SpareBank1 har Conecto lansert et helt nytt produkt - Utsett betaling – i mobilbank. Tjenesten gir kundene enkelt mulighet til å utsette en faktura i tre måneder mot et gebyr. Produktet er det første av flere produkter som er under utvikling og som vil lanseres etterhvert. Conecto tilbyr løsningen til alle banker/finansselskaper og er i dialog med flere banker og samarbeidspartnere utenfor SB1 Alliansen.

Conecto jobber også med et helt nytt produkt; - Faktura i butikk - Enkelhet er nøkkelen, hvor kundene kan gjennomføre transaksjonen på mobil uansett hvor de befinner seg. Er det en ting som er helt sikkert, så er det at vår bransje er midt i en stor omstilling og at ingen vet hvem som blir de toneangivende aktørene fremover. Derfor er det helt avgjørende å henge med og være innovativ, avslutter Iren Rutle.

09.11.18
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA