Sergel we care
Credit News
Nyheter og faginformasjon om praktisk økonomi og pengestrøm
Dato: 20.04.2024
Foto: Nikolai Hansen, Forretningsanalytiker i Sergel Norge

Gjeld gjort opp i desember - 2

Det er så langt ingen tegn til at nordmenn har brukt over evne i desember. Tvert i mot gjør mange opp gjeld, og flere enn tidligere ved å benytte digitale betalingsløsninger.

I Sergel vil eventuell økning av inkassosaker som følge av overdreven julehandel først vises om noen måneder, men analytiker Nikolai Hansen viser til at tall fra tidligere år ikke tyder på overforbruk i desember.

– Tvert i mot ser vi en tendens til at gammel gjeld gjøres opp i måneder som desember, der det er halv skatt på inntekt, sier Nikolai Hansen. – Spesielt interessant er det at digitale betalingsløsninger ser ut til å øke i desember. Det har vært en meget positiv og god stigning gjennom hele året, men tallene tyder på at enda flere velger å betale med for eksempel Vipps nå i en hektisk desember.

Statistikken fra analytikeren i Sergel viser videre at de eldre i gruppen fra 66 år og oppover fremdeles henger etter på å benytte digitale betalingsløsninger, mens aldersgruppen fra 26 til 35 år er de som benytter Vipps og kortbetaling mest. Og det er gjeld knyttet til telekom, energi og netthandel som flest gjør opp via digitale løsninger.

For øvrige kommentarer, kontakt: Ken Bøien Markedssjef, Sergel. Mobil: 907 50 400. E-post: ken.boien@sergel.no

Les mer - Gjeld gjort opp i desember

09.01.18
Personvernerklæring for Credit News NUF
Redaktør Owe Rud - www.creditnews.no - Copyright © 2024 Credit News
Org.nr.: 988 295 515 MVA