Kredittsjefen_svarer_på_20_spørsmål
Annonseinformasjon
Leder Det enkle lånet, Jannicke Amundsen Bricaud,SEB Privatbanken


  Kredittprofilen - Leder Det enkle lånet, Jannicke Amundsen Bricaud,
  SEB Privatbanken

- vinner av Norsk Kredittforums kredittpris 2007

I SEB Privatbankens kontorer i Henrik Ibsens gate i Oslo tar vi en prat med kredittprisvinner 2007, Jannicke Amundsen Bricaud.

Jannicke, fortell litt om SEB Privatbanken aller først ?

Ja, Privatbanken startet sin virksomhet 15. november 2000. Høsten 2005 overtok SEB (Skandinaviska Enskilda Banken AB) som eier. SEB er en av de største og mest solide bankene i Norden. SEB har kjøpt Privatbanken på grunn av bankens sterke posisjon i utvalgte deler av privatmarkedet i stor Oslo-området.Vi er ca 100 entusiastiske medarbeidere med lang bankerfaring som ser det som en stor og inspirerende utfordring å skape en Private Banking bank. Banken fikk i november 2007 konsesjon som verdipapirforetak til å yte nærmere definerte investeringstjenester.

Erfaringsmessig er det bevisste privatkunder som har et aktivt forhold til forvaltning av egen formue som etterspør slike tjenester. Med tilgang til et velrenommert analysemiljø mener vi at vi absolutt kan gi velfunderte råd til disse kundene. Banken er en fullservice bank. Dette innebærer at vi også kan tilby skreddersydde utlån og kreditter med pant i fast eiendom, betalingsformidling og gode innskuddsbetingelser.

Kan du innledningsvis fortelle oss litt om din egen bakgrunn og yrkesaktive karriere ?

Ja, jeg er utdannet Siviløkonom fra Toulouse i Frankrike i 1998. I 1998 begynte min Storebrand-karriere som i stor grad har bestått i å være med på å strømlinjeforme ting. Først var jeg Finansiell Rådgiver i Storebrand Livsforsikring. Så begynte jeg som Konseptansvarlig, Storebrand Franchise. Etter det var jeg en periode Konsulent- og etterhvert Leder for Salgsstøtte, Kvalitet & Prosess. Etter det var jeg Channel Manager i Storebrand Bank og Kundeansvarlig Kreditt, Næring. Til slutt var jeg Prosessleder og ledet et samarbeidsprosjekt mellom forretningssiden i banken og distribusjonsapparatet i Storebrand.

I 2006 begynte jeg så i SEB Privatbanken. Her var- og er Det enkle lånet et spennende satsningsområde som drives som en egen businesss enhet.

Jannicke, det var jo ditt arbeid med Det enkle lånet som gav deg kredittprisen. Kan du fortelle oss mer om dette produktet ?

Ja, mer enn gjerne! Det er jo et massemarkedsprodukt men jeg har blitt overrasket over at det er så stort spenn i kundemassen som søker lånet. Du kan altså låne inntil 350.000 kroner, og nedbetalingstiden velger du selv, maksimalt 12 år. Vi sender deg svar på din søknad på e-post senest innen en virkedag. Dersom lånet bevilges, når du har returnert all nødvendig dokumentasjon til banken og legitimert deg, har du pengene på kontoen i løpet av en virkedag.

• Du kan låne fra 50.000 kroner og helt opp til 350.000 kroner uten sikkerhet.

• Du kan velge hvor lang nedbetalingstid du ønsker, maksimalt 12 år.

• Du kan innfri ditt lån når som helst, uten ekstra kostnad.

• Avtalegiro er obligatorisk for dette produktet.

• Lånet har flytende rente. Renten kan endres med 6 ukers varsel.

• Etableringsgebyret er på 500 kroner og termingebyret er på 30 kroner pr.   måned.

• Renten er individuell. Effektiv rente er p.t. fra 8,92% til 20,57%. Tilbudt rente   avhenger blant annet av lånebeløp, nedbetalingstid og en vurdering av   kundens økonomi.

Og dette har blitt en stor suksess?

Ja, vi har hatt en fantastisk vekst siden oppstart 7. juni 2006 hvor vi lanserte lånet med 6,99% i rente mot tradisjonelt 15-18%. Det tok ca tre måneder før konkurrentene kom etter. Vår inntreden skapte en varig endring i markedet for forbrukslån, til forbrukernes beste som jeg er stolt over å ha vært med på.

Vi har i løpet av kort tid bygget opp en god portefølje og knyttet til oss et par agenter som formidler lånet for oss. Vi lanserte låneforsikring i desember 2006 og har fått skryt fra leverandør for vår raske oppbygning av en forsikringsportefølje. Slike tilbakemeldinger er vi veldig fornøyde med.

Si litt om kredittvurderingen ?

Ja, den justeres og tilpasses jo nødvendigvis noe underveis i produktutviklingen. Alle søknadene er nettbasert og kommer inn til oss etter å ha passert egne filter samt et scorecard fra Experian/ Credit Inform. Vi benytter trafikklys-prinsippet som igjen betyr at grønne søknader får automatisk tilsendt betinget tilbud, gule søknader blir stoppet for manuell behandling og røde søknader automatisk får tilsendt avslag.

Det som er viktig er å hele tiden analysere de kundene vi slipper inn men også de vi avslår for å gjøre de nødvendige tilpasningene slik at inntjeningen blir som ønsket. Avdelingen drives som sagt som en egen businessenhet så vi har daglige målinger på hvordan vi ligger ann i forhold til ulike måleparameter.

Prosess_og_analysefokusert_Kredittgivning_1
Prosess_og_analysefokusert_Kredittgivning_2
Prosess_og_analysefokusert_Kredittgivning_3
Prosess_og_analysefokusert_Kredittgivning_4

Hva ser du for deg fremover, ifm Det enkle lånet ?

Vi skal i første omgang styrke samarbeidet med SEB Kort som har produktene Diners Club og Eurocard ved å fysisk flytte ut til Skøyen. Dernest blir det å utnytte det store kundegrunnlaget som SEB har, samarbeide om scorekortløsninger og misligholds- og inkassoppfølging, utvikling nye produkter samt kanskje lære noe om hverandres prosesshåndtering.

Det ligger også store effektiviseringspotensial i Bank-ID og mulighet for å signere elektronisk. Der venter vi bare på en lovendring som vi håper kommer i løpet av året.

Og så må du få med deg at jeg drømmer om et gjeldsregister, det er først når dette er på plass at bankene virkelig kan stå inne for frarådningsansvaret.

Andre produkter eller temaer du vil nevne, som det er spesiell blest rundt i banken for tiden?

Mulighet til å investere i eiendom i Tyskland som ikke har hatt den samme prisutviklingen som andre land i Europa.

Avslutningsvis, Jannicke, hva foretrekker du å holde på med i fritiden ?

Jeg har to små barn på 3 og 6 år så mye av tiden blir det familieliv. Jeg er også velig glad i å lage og spise god mat sammen sammen med gode venner. Ellers liker jeg å spille innebandy sammen jentene i nabolaget for å få rast fra meg.

Credit News takker for et hyggelig og interessant møte og ønsker Jannicke og SEB Privatbanken lykke til videre.

SEB Privatbanken