Leder for Cash Management, Handelsbanken,Solveig Lie


  Kredittprofilen - Leder for Cash Management, Handelsbanken,
  Solveig Lie

- leder med fokus på relasjonsbygging og teamwork.

I Handelsbankens kontorer i Rådhusgaten i Oslo tar vi en prat med en som virkelig kan påberope seg å ha bred internasjonal erfaring, leder for Cash Management, Solveig Lie.

Solveig, kan du fortelle oss litt om din bakgrunn og yrkesaktive karriere?

Etter endt utdannelse, begynte jeg i et større norsk industriselskap med virksomhet over hele verden. Etter noen år i Sales/Marketing, tok jeg en Master i ”International Business Administration” og gikk over til Finans/Cash Management og bygget opp en sentralstyrt Cash Management-funksjon i selskapet.

Da jeg begynte i Handelsbanken i 2006 var – og er fortsatt Cash Management et satsningsområdet hvor det skjer veldig mye innen så vel produkt- som organisasjonsutvikling.

Vi jobber tett med kundene våre og satser på å være gode analytikere og rådgivere. Det er hard konkurranse der ute, men vi har et bredt utvalg av markedsledende produkter og tjenester innenfor Cash Management (Betalingsløsninger, Fakturatjenester, Likviditetsstyring og International Cash Management). Disse produktene og tjenestene har som formål å effektivisere den daglige likviditetsstyringen i bedriften med tanke på betalinger, kortsiktige fordringer og gjeld.

Navnet Handelsbanken kan kanskje forlede noen til å tro at dere er en bank for næringslivet?

Ja, noen tror kanskje det, men vi er nesten like store på personmarkedet som i bedriftsmarkedet.

Dere åpner stadig nye kontorer og mener at lokal tilstedeværelse gir bedre lokal service?

Lokal tilstedeværelse er vårt særpreg. Vi har ingen sentralt styrte salgskonkurranser eller salgskampanjer, og deler ikke inn kundene våre i grupper eller konsepter. Vi er opptatt av at kundene skal være fornøyde med de løsningene vi tilbyr, og tar derfor alltid utgangspunkt i kundenes behov fremfor rent salg av produkter og tjenester.

Dette mener vi er grunnen til at Handelsbanken i år igjen kåres til banken med de mest fornøyde kundene, ref. EPSI Kundeundersøkelse Bank 2007. Det kommer også frem i undersøkelsen at vi leverer høyt over alle de andre bankene når det gjelder kundenes tilfredshet, samtidig som det er våre kunder som har høyest forventninger til banken sin.

For øvrig er Handelsbanken er et av Nordens største finanskonsern med ca. 10 500 ansatte, 600 kontor og en forvaltningskapital på SEK 1 950 mrd. I Norge har vi 47 kontor. Utenom Norden er Handelsbanken representert i 20 land.

Jeg trives godt i Handelsbanken, og vil påstå at vi har motiverte ansatte med stor breddekompetanse. Vi har en flat organisasjon, med lite byråkrati og hver enkelt medarbeider har et bredt ansvarsområde. Handelsbank kontorene har gode fullmakter og gjør det meste selv; godt støttet av de sentrale fagavdelingene. Dette betyr at vi i Handelsbanken har korte beslutningsveier og kan møte kundens krav og behov så vel lokalt som sentralt.

Solveig, er det noen produkter eller temaer du vil nevne, som det er spesiell blest rundt for tiden?

Ja, Handelsbankens ”multi-currency cross border cash pool”! Denne cash poolen kan bestå av konti i forskjellige land og forskjellige valutaer. Dette er en type cash pool som passer for et selskap med virksomhet i flere land og som ønsker en aktiv styring av sin likviditet på kryss av landegrenser. Cash poolen kan tilpasses de fleste typer selskap, alt fra de som har en høy grad av sentral styring, både på likviditet og operasjonell drift, til de selskaper som har sentral styring av rente og likviditet, men hvor den daglige driften ligger lokalt. Handelsbankens cash pool har en rekke ulike funksjonaliteter som enkelt kan tilpasses det enkelte selskaps behov.

I tillegge til denne type cash pool har vi også både flervaluta og enkeltvaluta cash pool løsninger innen Norge. Det er her Cash Management avdelingen kommer inn, for å avdekke behov og for å tilrettelegge løsninger sammen med det enkelte selskapet. Handelsbanken – din cash management rådgiver!

Avslutningsvis, Solveig, hva foretrekker du å holde på med i fritiden ?

Vi har en liten datter som selvfølgelig skal ha sin del av oppmerksomheten; så fritidsproblemer finnes ikke. Forøvrig er jeg glad i både å reise og lese.

Jeg har også deltatt i NHOs prosjekt ”Female Future” noe som ga meg mye.

Credit News takker for en hyggelig og interessant samtale og ønsker Solveig og Handelsbanken lykke til videre.

Handelsbanken