Bodil Bjerkvik hos Bring Logistics om avstemminger
  Foto: Bodil Bjerkvik, Bring Logistics.


  - Credit News snakker med Bodil Bjerkvik hos     Bring Logistics om avstemminger

Mange av Credit News sine brukere har avstemminger som en del av jobben. Vi ønsker derfor å fokusere litt ekstra på dette temaet. Credit News sin utsendte medarbeider, som må innrømme å ha blitt noe rusten på dette med avstemminger, var nylig på besøk hos regnskapsmedarbeider Bodil Bjerkvik hos Bring Logistics på Alfaset i Oslo, for å høre mer om avstemmingsfaget og hvorfor de valgte Bergensfirmaet Account Control AS som leverandør av disse tjenestene.

 
Bring Logistics

Bring Logistics

Bring Logistics er en komplett transport- og logistikkleverandør som har spesialisert seg på pakker, godstransport og lagertjenester. Bring Logistics er det merkenavnet som nå representerer den logistikk- og tjenesteekspertisen som tidligere var kjent som Nor-Cargo, Box Solutions, pakkeavdelingen hos Posten Norge og Nettlast AS. Driften omfatter alle typer transport, lagertjenester og tilhørende logistikktjenester, både innenlands og utenlands. Målet er å være Nordens ledende leverandør av logistikk- og transportløsninger, og å finne nye måter å levere mer effektive logistikkløsninger på som belaster miljøet minst mulig.

 

Avstemminger

Når det gjelder avstemminger er disse som kjent en viktig- men tradisjonelt sett meget arbeidskrevende del av regnskapsarbeidet, men det finnes i dag heldigvis aktører i markedet som leverer programmer som, i stor grad, kan stemme av automatisk. Account Control AS i Bergen har spesialisert seg på å utvikle programvare for å forenkle og effektivisere regnskapsføringen og økonomistyringsfunksjonen i bedrifter.

 
Med Account Control avstemmer du alle typer konti og transaksjonsmengder enkelt, sikkert og effektivt.

Bring Logistics satser 100 % på Account Control

I juni 2009 inngikk Bring Logistics AS avtale om utvidelse av sin lisens på Account Control. Bring Logistics bruker Account Control til automatisk avstemming av alle typer konti. Det er flere grunner til at Bring Logistics valgte Account Control, forteller Bodil Bjerkvik til Credit News.

 

Bodil, hva vi du si er hovedårsakene ?

For det første er det jo utrolig tidsbesparende, gir betydelig innsparing (høy praksismatch) og effektiviseringsgevinst, i tillegg til økt nøyaktighet i avstemmingene. Arbeidsgangen ved periodeavstemming inneholder få arbeidsoperasjoner.

 

Hva med oppdateringer ?

Jo, produktet blir regelmessig oppdatert, senest nå nylig.

 

Gir du mye tilbakemeldinger ?

Ja, det hender selvfølgelig og jeg synes faktisk at Account Control fortjener skryt for måten de responderer på tilbakemeldinger fra oss som kunde. De tar med en gang tak i tingene og vi jobber gjerne sammen på skjerm for å få løst utfordringen.

 

Bodil, hva slags avstemmingstyper er det hovedsakelig du utfører ?

Det går mest i avstemming av balansekonti, bankkonti og interimskonti. Det er selvfølgelig, blant annet, mye momstransaksjoner.

 

Hva med sikkerhetskopieringen ?

Det er veldig enkelt. Det samme gjelder forøvrig det å etablere en ny klient.

 

Er Account Control integrert i bedriftens økonomisystem ?

Nei, det ligger for seg selv.

 

Noe annet du vil legge til ?

Ja, jeg kan jo gjerne nevne at jeg bruker hurtigtaster stort sett hele tiden, ikke mus.

 

Credit News takker så mye for informasjonen og ønsker såvel Bodil, Bring Logistics som Account Control lykke til videre i avstemmingsfaget.